Prvi 1664 pregleda 20. veljače 2022.

Posudice za sol i papar cijelo vrijeme koristimo krivo?

Canva/Opinionstage

Svi smo se barem jednom našli u situaciji da smo previše začinili neko jelo samo zato što posudice u kojima su se nalazili začini nisu bile dobro zatvorene ili ispravno korištene. Upravo iz tog razloga, jedna korisnica YouTube je podijelila trik s kojim ćemo začine uvijek ravnomjerno rasporediti

Sol i papar obavezni su začini u mnogim jelima, no ponekad se zna dogoditi da s njima pretjeramo upravo zbog toga što njihovi spremnici nisu ispravni, odnosno, ponekad ispuštaju prevelike količine začina. Taj problem je, očito, zasmetao mnogima pa je jedna korisnica YouTubea na svom profilu podijelila trik kako ravnomjernije isipati sol i papar, piše Miss7.

Također, ovim trikom smo saznali i zašto mali spremnici za sol i papar imaju rebrasto dno. 

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Umjesto da spremnik za sol ili papar okreneš naopako iznad tanjura i protreseš ga na uobičajeni način, učinkovitija metoda je da soljenku okreneš naopako, a zatim kružnim pokretima, dno o dno, trljaš o nju posipač za papar i obrnuto.

Zbog ovih kretnji i vibracija, sol i papar izlaze puno ravnomjernije i bolje nego kod klasične tehnike. Ovaj trik iznenadio je mnoge koji su pogledali video pa su ga i sami morali isprobati. Naravno, bili su prilično fascinirani.

Hoćeš li se i ti poslužiti ovim trikom ili ćeš nastaviti koristiti ove male spremnike kao i dosad?

 

 | Autor:

Tvoja reakcija?