Prvi 1561 pregleda 25. srpnja 2019.

Požar je ugašen, ali sve brine dim koji se i dalje širi

Davor Puklavec/Pixsell, Canva

Danas će ponoviti ispitivanje zraka i dima kako bi provjerili onečišćenje zraka i o svemu obavijestili građane.

Jutro nakon požara u reciklažnom dvorištu na Jakuševcu ondje se i dalje nalaze vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe, a iako je požar sinoć ugašen, ostalo je još posla sa saniranjem štete. Vatrogasci sada raskopavaju požarište i rade na tome da požarište u potpunosti stave pod kontrolu, javlja N1, no ono što je zabrinulo građane Novog Zagreba i okolnih naselja je dim koji se i dalje širi tim područjem.

Ljudi zabrinuti zbog dima

Iako je smrad nesnosan i građani se žale na dim, čini se da ipak zasad nema razloga za pretjeranu zabrinutost. MUP je objavio kako su djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo pregledali podatke s mjernih stanica te da u srijedu nije bilo onečišćenja zraka, ali da će ponoviti ispitivanje tijekom četvrtka.

Danas će ponoviti ispitivanje zraka 

 | Autor:

"Nema razloga za paniku, sve je pod kontrolom. Nema nikakve opasnosti za ljude. Na terenu se nalaze i djelatnici nastavnog zavoda Andrija Štampar koji vrše kontrolu zraka i ukoliko bude bilo kakvih odstupanja oni će to reći", izjavio je u srijedu pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, Pavle Kalinić, javlja 24sata.

Ipak, iz Udruge za zaštitu okoliša Jakuševec su se javili i nisu toliko optimistični. "Mjerni uređaj pored igrališta ne mjeri dioksine, kancerogene spojeve koji nastaju pri sagorijevanju na temperaturi ispod 800 stupnjeva. Ima starih šperploča od kreveta i drugog namještaja koji je napravljen pomoću ljepila koji ima aditive. Ti aditivi kad sagorjevaju razvijaju dioksine, tako da pročelnik može pričat borbene", kaže predsjednik Udruge za zaštitu okoliša Jakuševec, Ratko Bedeković, javlja HRT.

Sve o požaru možete iz minute u minutu pratiti na 24sata.

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    ajoj :(