Prvi Rat u Ukrajini 115 pregleda 29. ožujka 2022.

Poznati glumac se vratio u Ukrajinu pomagati izbjeglicama

SeanPenn/Twitter

Glumac je htio da se ukrajinski predsjednik obrati na dodjeli nagrada, ali to se nije ostvarilo. Još se ne zna je li ostvario svoje obećanje i 'riješio se' svoja dva dosad osvojena Oscara. No, zato se vratio u Ukrajinu kako bi pomagao izbjeglicama, a ovogodišnju dodjelu Oscara je preskočio

Američki glumac Sean Penn par dana prije Oscara je zaprijetio kako će uništiti sve svoje zlatne kipiće ukoliko Akademija ne dopusti ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da se obrati na dodjeli nagrada, piše 24sata.

"Ne postoji ništa veće što bi dodjela Oscara mogla učiniti nego dati Zelenskom priliku da razgovara sa svima nama. Shvatio sam da je donesena odluka da se to ne učini. Ne komentiram je li predsjednik Zelenski to htio ili ne", rekao je Penn.

Ukrajinski predsjednik se nije obratio na dodjeli nagrada, a još se ne zna je li Penn uništio svoje 'kipiće'.

Glumac se ovih dana vratio u Ukrajinu gdje kroz svoju dobrotvornu organizaciju pomaže izbjeglicama. Na Twitter profilu je objavio fotografiju s guvernerom Maximom Kozitskijem s kojim je porazgovarao o trenutačnoj situaciji u zemlji.

Ovo nije prvi put da boravi u Ukrajini. Razlog prve posjete je bio snimanje dokumentarnog filma o ruskoj invaziji, a sada je u Lavovu zbog humanitarne pomoći.

Tvoja reakcija?