Prvi 3623 pregleda 15. rujna 2022.

Poznati Slovenci se mučili na testu novih hrvatskih riječi

U novom JoomBoosovom videu 'Slovenci pogađaju hrvatske riječi', slovenska pjevačica Nika Zorjan, pjevači Matic i Žiga iz grupe Polkaholiki i pjevač Rok iz slovenske grupe BQL, pogađali su što znače neke od novih hrvatskih riječi kao što su uspornik, osjećajnik, brzogriz...

Riječ koja je svima zadala muke bila je 'uspornik' za koju su ponuđeni odgovori bili 'alarm', 'kočnica' i ležeći policajac'. Matic iz grupe Polkaholiki smatra kako je 'uspornik' zapravo alarm dok svi drugi misle kako je to kočnica. No, svi su bili u krivu jer je 'uspornik', zapravo, nova hrvatska riječ za ležeće policajce. 

A ako u nekom trenutku nisu znali što znači neka riječ, do odgovora su pokušali doći logičkim zaključivanjem. Tim trikom se, kod pitanja 'što znači osjećajnik?', poslužio Matic . Ponuđeni odgovori na ovo pitanje bili su 'maramica', 'emotikon' i 'emocije'.

"Osjećajnik govori kako se osjećaš u nekom trenutku. Isto kao i emotikon. Aha! Vidi ti ovo, pa pametan sam ja. To je sigurno emotikon", rekao je Matic. No, Nika se ipak nije složila s tim zaključkom i na svom je papiru zaokružila odgovor 'emocije'. 

 | Autor:

Osim novih hrvatskih riječi, u videu su se našle i neke starije, kajkavske za koje smo očekivali da će ih Slovenci lako prepoznati.

Jedna od tih riječi koja je svima trebala biti najlakša jer je vrlo slična i jednoj slovenskoj riječi je - 'lasi', odnosno kosa za koju Slovenci govore 'lasje'. Matic, Rok i Nika su odmah uočili o čemu se radi i zaokružili riječ 'kosa' dok je Žiga ipak bio sumnjičav i pomislio kako se radi o nekom trik pitanju.

 | Autor:

"Ovo je neka fora... To su sigurno uši. Lasi ne mogu biti kosa. Mislim... Ma, ovo je sigurno neko trik pitanje. Sto posto", rekao je Žiga i zaista na svom papiru zaokružio riječ 'uši'. 

 | Autor:

"Prošli smo i to je važno", rekao je Matic kada je saznao svoj rezultat dok Nika smatra kako je moglo biti i bolje. 

Koje još riječi su Slovencima zadavale muke, a koje su pogodili 'od prve' i kakvi su rezultati bili na kraju, pogledajte u videu 'Slovenci pogađaju hrvatske riječi' na JoomBoos YouTube kanalu. 

Tvoja reakcija?