Prvi 12669 pregleda 01. travnja 2022.

Priča s vjenčanja ovog para dirnula je 16 milijuna ljudi

georgiarosehardy/monalouge/instagram/tiktok/

Hrabra tiktokerica Ramona Jones svojom je pričom na TikToku rasplakala i dirnula više od 16 milijuna ljudi. Kroz video sa svog vjenčanja ispričala je priču kako je to zaljubiti se, kada misliš da te nitko drugi ne razumije. Ona je, naime, osoba s poremećajem iz spektra autizma i o tome svakodnevno hrabro progovara na svojim društvenim mrežama

"Moj partner Aaron i ja upoznali smo se kad nam je bilo 15 godina. Sada imamo 30, dakle, prije sad već dosta godina! Upoznali su nas zajednički prijatelji. A tada smo i on i ja bili prilično šutljivi, sramežljivi i povučeni, pa nam je bilo teško izraziti osjećaje koje smo tada imali jedno prema drugome. Tu su uskočili naši prijatelji. Iako smo oboje bili šutljivi, kad god smo bili jedno pored drugoga, uvijek smo se osjećali potpuno mirno, opušteno... Nikada nisam imala osjećaj da moram nešto reći samo zato što svi drugi misle da je to tako normalno. Osjećala sam se svojom pored njega, potpuno me prihvatio", prisjetila se Ramona svojih početaka sa sadašnjim suprugom, Aaronom.

Ramoni je poremećaj iz spektra autizma dijagnosticiran kad je već bila odrasla osoba, ali ona je, tvrdi, cijeli svoj život, još od najmlađih dana, osjećala da je nekako "drugačija od drugih", piše Autism.org.

"Kao i mnogi kojima je poremećaj dijagnosticiran kasno, i ja sam oduvijek znala da se tu nešto događa... Oduvijek sam trebala pomoć drugih u mnogim stvarima, ali nisam imala adekvatnu riječ kako bih to opisala", ispričala je Ramona.

A baš kao i na mnogo toga u životu, Ramona priznaje kako je njezin autizam, voljela to priznati ili ne, utjecao i na to kako vidi svoj brak, ali i kako ga je planirala zajedno sa svojim suprugom. I toga se ne srami, jer je taj utjecaj, ustvari, skroz pozitivan!

"Jedna stvar koju sam primijetila kad je u pitanju brak mene i mog supruga, oboje osoba s poremećajem u spektru autizma, jest da to ustvari pozitivno utječe na nas. Naime, mnogo smo otvoreniji kad su u pitanju neke unaprijed postavljene norme vezane uz brak te smo puno prilagodljiviji da ih mijenjamo. Što je odlično", ispričala je iskreno.

Kod planiranja vjenčanja krenuli su, kaže, "obrnutim redoslijedom" nego što je to možda normalno. Ali ustvari su samo slušali svoje potrebe i želje.

"Vjenčanja su mi oduvijek bila nekako komplicirana. Mnogo buke, premalo pauze za odmor, previše svega odjednom... I zato smo mi planiranju svog vjenčanja pristupili obrnutim redoslijedom. Pitali smo se: 'Što nas je to najviše zasmetalo i čega smo se najviše uplašili kad smo bili na nečijem tuđem vjenčanju i kako mi takve situacije možemo smanjiti?' I iz tog smo položaja krenuli raditi na našem vjenčanju. Maknuli smo sve tradicije koje smo smatrali nepotrebnima. Nismo imali ni tradicionalnu večernju zabavu, već samo ručak s najužim krugom ljudi. Hrana je bila poznata, ona na koju smo navikli, imali smo i dostupne igre koje bi nam smanjile stres u najtežim trenucima, a imali smo i rezervnu sobu u koju smo mogli pobjeći ako sve postane previše", objasnila je Ramona.

TikTok video njihova vjenčanja postao je viralan

@monalogue How we had a sensory friendly wedding ❤️ #wedding #actuallyautistic #actuallyautistictiktoks #neurodivergent #couples #autism #adhd ♬ Heartbeats - Jose Gonzalez

Video njihovog posebnog dana na njezinom je TikTok profilu pogledalo više od 16 milijuna ljudi, a komentari ispod videa su uglavnom neopisivo pozitivni, puni razumijevanja i ljubavi od ljudi koje nikada nisu ni upoznali.

"Wow, ovo zvuči kao baš odlično vjenčanje", "Iskreno, ovo izgleda kao san snova...", "Savršeno vjenčanje", "Hvala vam na ovome, pomogli ste mi da isplaniram i svoje vjenčanje. Naime, imam 3-godišnju kćerkicu kojoj je dijagnosticiran poremećaj iz spektra autizma i ovi savjeti su mi baš trebali", samo su neki od komentara njezinih pratitelja na TikToku.

Osim što je hrabro ispričala vlastitu priču i iskustvo, pomogla je i onima koji žive život vrlo sličan njoj i njenom suprugu. I već je to dovoljno, barem ta mala promjena, da sve ovo bude vrijedno... ❤️

 

Kupnjom Borboleta x Udruga za autizam-Zagreb narukvice podržavate rad Udruge za autizam-Zagreb

Narukvice možete kupiti na svim Borboleta Joaillerie prodajnim mjestima u Osijeku, Rijeci, Dubrovniku, Splitu i Zagrebu te Webshopu

Sredstva od prodaje narukvice donirat će se Udruzi za autizam-Zagreb

Tvoja reakcija?