Prvi 298 pregleda 09. srpnja 2023.

Prijateljstvo do kraja života: Zajedno će ostarjeti u vili

screenshot/youtube/canva

Često se za prijateljstva kaže da će trajati do kraja života, no ovih je sedam prijateljica to zaista odlučilo. Kupile su vilu u kojoj će zajedno ostarjeti.

U prigradskom selu izvan Guangzhoua, poznatog kineskog grada, sedam je žena napravilo nevjerojatan potez. Kupile su i preuredile vilu vrijednu 580.000 dolara te ju učinile zajedničkim domom do kraja života.

 | Autor: screenshot/youtube screenshot/youtube

Kada su razmišljale o zajedničkom provođenju starih dana, ta im se ideja činila smiješna i suluda. No s vremenom su promijenile mišljenje i odlučile svoju želju pretvoriti u stvarnost, smatrajući kako ne bi trebale čekati starost da vide kako i gdje će živjeti u mirovini.

Jedna od prijateljica je još 2008. godine u prolazu vidjela kuću od 700 kvadrata te se kod vlasnika raspitala za cijenu. Sedam je prijateljica odlučilo udružiti snage i u tome su uspjele - skupile su novac i zajedno kupile kuću.

 | Autor: screenshot/youtube screenshot/youtube

Ova moderna trokatna kuća sastoji se od zajedničkog stambenog prostora u prizemlju i privatnih spavaćih soba na katu. Boravak je napravljen u staklu i pruža pogled na okolna rižina polja.

Na jednom od obližnjih polja također su dale napraviti paviljon za ispijanje čaja koji će postati njihovo idealno mjesto za provođenje vrućih ljetnih večeri.

Ove su se prijateljice dogovorile da svaka nauči neku korisnu vještinu, poput kuhanja, vrtlarenja ili tradicionalne kineske medicine kako bi maksimalno doprinijele zajedničkom životu i uživale jednom kad odu u mirovinu, piše 24sata.

Tvoja reakcija?