Prvi 1294 pregleda 20. rujna 2022.

Princeza Charlotte podsjetila brata na kraljevski protokol

bazaaruk, britishvogue/instagram/canva

Na sprovodu britanske kraljice Elizabete II. koji se održao jučer, prisustvovali su i njeni praunuci princeza Charlotte i princ George koji su, poštivajući kraljevski protokol, pokazali koliko su već odrasli

Princ George od Walesa najstarije je dijete princa i princeze od Walesa, Williama i Kate, no čini se da njegova mlađa sestra, princeza Charlotte ipak bolje od njega poznaje kraljevski protokol. 

Naime, kako piše NZ Herald, kada je, na putu prema dvorcu Windsor, procesija s kraljičinim lijesom prolazila ispred svih prisutnih pa tako i princa i princeze, Charlotte je Georgeu rekla da se mora nakloniti. 

"Sada se moraš nakloniti", Charlotte je rekla Georgeu i on ju je, naravno, poslušao i naklonio se kada je kraljičin lijes prošao ispred njih. 

Princeza je ovim postupkom pokazala kako uvijek 'čuva leđa' svom bratu, ali i da je dovoljno odrasla da razumije kraljevski protokol.

Razumijevanje kraljevskog protokola je, također, pokazao i šešir koji je po prvi put nosila u javnosti jer on znači da se Charlotte sada smatra dovoljno starom da se od nje zahtijeva da slijedi kraljevski protokol prema kojem žene u britanskoj monarhiji nose šešire u svim formalnim kraljevskim prilikama.

Osim što je prvi put u javnosti nosila šešir, Charlotte je prvi put nosila i vlastiti komad nakita kojim je, kao i mnoge žene na pogrebu, odala počast kraljici.

Komad nakita koji je imala na svom kaputu, bio je broš u obliku potkove koji je, kako piše 24sata, dobila na poklon od kraljice jer su dijelile jednaku ljubav prema konjima. 

Tvoja reakcija?