Špageti carbonara su jelo koje vole više manje svi, i mali i veliki, pogotovo kada se radi po receptu talijanskog chefa Antonia Carluccija
Sastojci:
- 220 g špageta
- 25 g pancete ili guanciale (slanine od sušenih svinjskih obraza)
- 2 jaja
- 2 žlice maslinovog ulja
- 50 g parmezana ili pecorina
- svježe mljeveni papar
Priprema:
Skuhaj tjesteninu u kipućoj slanoj vodi, prema uputama na pakiranju, da bude al dente.
U međuvremenu zagrij ulje u tavi i prži pancetu nekoliko minuta, dok komadići ne postanu hrskavi.
U velikoj zdjeli lagano umuti jaja s naribanim sirom i paprom.
Kada je tjestenina gotova, ocijedi ju i dodaj ju u tavu s pancetom te dobro promiješaj. Makni ju s vatre i ostavi da se malo ohladi. Zatim dodaj smjesu jaja i sira.
Sve dobro promiješaj i odmah posluži. Uživaj!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.