Prvi 15696 pregleda 24. kolovoza 2024.

Pripremite carbonaru po receptu slavnog kuhara

canva

Špageti carbonara su jelo koje vole više manje svi, i mali i veliki, pogotovo kada se radi po receptu talijanskog chefa Antonia Carluccija

Sastojci:

  • 220 g špageta
  • 25 g pancete ili guanciale (slanine od sušenih svinjskih obraza)
  • 2 jaja
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 50 g parmezana ili pecorina
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

Skuhaj tjesteninu u kipućoj slanoj vodi, prema uputama na pakiranju, da bude al dente.

U međuvremenu zagrij ulje u tavi i prži pancetu nekoliko minuta, dok komadići ne postanu hrskavi. 

U velikoj zdjeli lagano umuti jaja s naribanim sirom i paprom. 

Kada je tjestenina gotova, ocijedi ju i dodaj ju u tavu s pancetom te dobro promiješaj.  Makni ju s vatre i ostavi da se malo ohladi. Zatim dodaj smjesu jaja i sira.

Sve dobro promiješaj i odmah posluži. Uživaj!

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

Tvoja reakcija?