Prvi 10662 pregleda 04. ožujka 2024.

Pripremite dunavske valove po receptu naših baka!

dr.oetker/canva

Ako si za početak tjedna želite pripremiti ukusnu slasticu i to po receptu koji su koristile još naše bake, onda ste na pravom mjestu. Evo recepta za dunavske valove, klasik koji mnogi obožavaju!

Sastojci za biskvit:

  • 250 g maslaca
  • 200 g šećera
  • sol
  • 6 jaja
  • 400 g brašna
  • 3 žličice praška za pecivo
  • 5 žlica mlijeka
  • 1 žlica gorkog kakaa
  • 2 žlice ruma

Sastojci za nadjev:

  • 1 kg svježih višanja ili 2 staklenke kompota (od 720 ml)
  • 1 vrećica pudinga od vanilije
  • 500 ml mlijeka
  • 3 žlice šećera
  • 200 g maslaca
  • 50 g šećera u prahu
  • 200 g tamne čokolade
  • 1 žlica maslaca

Priprema:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Milena (@my.mili.cake)

1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Za to vrijeme pjenasto izmiksajte maslac sa šećerom i prstohvatom soli, umiksajte jedno po jedno jaje, po tome rasporedite mješavinu brašna i praška za pecivo te malo-pomalo dodajte mlijeko sve dok ne dobijete glatku smjesu koja se može razmazivati. Ako je smjesa pregusta, možete dodati još malo mlijeka.

2. Višnje operite, očistite od koštica, odnosno, ako su iz kompota - ocijedite od soka.

3. U lim obložen papirom za pečenje u ravnomjernom sloju razmažite polovicu biskvita pa po tome razmažite drugu polovicu pomiješanu s kakaom i rumom.

4. Po vrhu rasporedite višnje, stavite biskvit u pećnicu i pecite oko 30 minuta. Pečeni biskvit izvadite i ostavite da se ohladi.

5. U međuvremenu skuhajte puding s mlijekom i šećerom prema uputi na vrećici. U mlaki puding malo-pomalo umiksajte maslac izmiksan sa šećerom u prahu pa kremom premažite hladni biskvit.

6. Razlomljenu čokoladu otopite u metalnoj zdjeli na pari s maslacem. Prelijte je preko kolača pa nazubljenom lopaticom (ili vilicom) po glazuri izvucite valove. Kada se stisne, kolač po želji pospite kakaom i narežite na kriške. Uživajte!

Za još ovakvih slasnih recepata posjetite Miss Gastro.

Tvoja reakcija?