Danas je dan cheesecakea s borovnicama pa smo mi pronašli jedan recept za ovu slasticu, a toliko ga je jednostavno napraviti da će uspjeti čak i najvećim amaterima u pripremi slatkog. Ne trebate ni uključiti pećnicu! Evo što vam sve treba i kako ga pripremiti:
Sastojci za koru:
-
200 grama petit keksa (ili nekih drugih suhih keksića po želji)
-
150 grama maslaca
-
vrećica vanilin šećera
Sastojci za kremu:
-
500 grama krem sira
-
100 grama šećera
-
sok od polovice limuna
-
3 žlice kiselog vrhnja
-
2 vrećice želatine
-
10 žlica vode
- 300 ml slatkog vrhnja
Sastojci za preljev:
- 100 grama borovnica
- 5-6 žlica šećera
- vrećica želatine
Kako pripremiti ovaj cheesecake?
- 100 grama keksa sameljite sitno, dok drugih 100 grama sameljite krupnije i dodajte im vanilin šećer (ovaj korak možete i preskočiti ako ne želite dodavati dodatan šećer).
- Maslac otopite i pomiješajte s keksima. Kad ste sjedinili smjesu, stavite je u kalup dobro utiskujući dno. Koru stavite u hladnjak da se stisne dok pripremite kremu.
- Dvije vrećice želatine pomiješajte s deset žlica vode i pustite da nabubri.
- U kremasti sir dodajte postepeno šećer, sok od limuna i kiselo vrhnje i sve dobro 'razradite' mikserom.
- Pjenasto umutite slatko vrhnje pa ga dodajte u smjesu od sira, a na kraju umiješajte i želatinu. U ovom koraku sve miješajte kuhačom, nemojte više miksati kako bi krema ostala prozračna.
- Dodajte kremu na koru od keksa i vratite u hladnjak.
- U posudu dodajte borovnice i šećer te kuhajte na laganoj vatri dok voće ne pusti svoj sok.
- U međuvremenu vrećicu želatine otopite s pet žlica vode i odmah je dodajte u smjesu od borovnica i šećera. Kuhajte još 2-3 minute pa maknite s vatre.
- Pustite preljev da se malo ohladi (oko sat vremena), pa ga dodajte na smjesu od sira i cheesecake vratite u hladnjak. Idealno bi bilo da odstoji preko noći, a onda ga poslužite uz kavicu i uživajte!
Originalni recept pronađite na stranici Coolinarika!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.