Prvi 2376 pregleda 26. svibnja 2023.

Pripremite ovaj preukusni cheesecake - bez pečenja!

canva

Danas je dan cheesecakea s borovnicama pa smo mi pronašli jedan recept za ovu slasticu, a toliko ga je jednostavno napraviti da će uspjeti čak i najvećim amaterima u pripremi slatkog. Ne trebate ni uključiti pećnicu! Evo što vam sve treba i kako ga pripremiti:

Sastojci za koru:

  • 200 grama petit keksa (ili nekih drugih suhih keksića po želji)

  • 150 grama maslaca

  • vrećica vanilin šećera

Sastojci za kremu:

  • 500 grama krem sira

  • 100 grama šećera

  • sok od polovice limuna

  • 3 žlice kiselog vrhnja

  • 2 vrećice želatine

  • 10 žlica vode

  • 300 ml slatkog vrhnja

 | Autor: canva canva

Sastojci za preljev:

  • 100 grama borovnica
  • 5-6 žlica šećera
  • vrećica želatine

Kako pripremiti ovaj cheesecake? 

 | Autor: canva canva

  1. 100 grama keksa sameljite sitno, dok drugih 100 grama sameljite krupnije i dodajte im vanilin šećer (ovaj korak možete i preskočiti ako ne želite dodavati dodatan šećer).
  2. Maslac otopite i pomiješajte s keksima. Kad ste sjedinili smjesu, stavite je u kalup dobro utiskujući dno. Koru stavite u hladnjak da se stisne dok pripremite kremu.
  3. Dvije vrećice želatine pomiješajte s deset žlica vode i pustite da nabubri.
  4. U kremasti sir dodajte postepeno šećer, sok od limuna i kiselo vrhnje i sve dobro 'razradite' mikserom.
  5. Pjenasto umutite slatko vrhnje pa ga dodajte u smjesu od sira, a na kraju umiješajte i želatinu. U ovom koraku sve miješajte kuhačom, nemojte više miksati kako bi krema ostala prozračna.
  6. Dodajte kremu na koru od keksa i vratite u hladnjak. 
  7. U posudu dodajte borovnice i šećer te kuhajte na laganoj vatri dok voće ne pusti svoj sok. 
  8. U međuvremenu vrećicu želatine otopite s pet žlica vode i odmah je dodajte u smjesu od borovnica i šećera. Kuhajte još 2-3 minute pa maknite s vatre. 
  9. Pustite preljev da se malo ohladi (oko sat vremena), pa ga dodajte na smjesu od sira i cheesecake vratite u hladnjak. Idealno bi bilo da odstoji preko noći, a onda ga poslužite uz kavicu i uživajte!

Originalni recept pronađite na stranici Coolinarika!

Tvoja reakcija?