Prvi 910 pregleda 15. veljače 2024.

Pripremite piletinu na ovaj način, sigurno će vas oduševiti!

canva

Volite piletinu, ali vam je dosadila klasična priprema? Isprobajte ovaj način, vjerujemo da će vam se svidjeti!

Sastojci:

  • 500 gr pilećih prsa
  • 2 čaše cornflakesa
  • Pola čaše jogurta
  • Žličica senfa
  • Pola žličice češnjaka u prahu
  • Žličica soli
  • Malo papra
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jehona Gjocaj (@me_jehonen)

Priprema:

Pileća prsa, ako već nisu, odvojite od kostiju i kože te razrežite na nekoliko komada.

U malo dubljoj posudi pripremite marinadu od jogurta tako da dobro sjedinite sve navedene sastojke.

Pileće odreske zatim stavite u pripremljenu marinadu i još je u svaki komad dobro umasirajte. Ostavite tako barem sat vremena, no bolje barem četiri sata kako bi piletina bila što mekanija i sočna.

Piletina se kasnije peće u pećnici, zato prije paniranja upalite pećnicu na 180 °C kako bi se ugrijala. Također pripremite i široku tepsiju koju obložite papirom za pečenje.

Cornflakes usitnite u sjeckalici ili blenderu, no pazite da dio bude mrvičast, a dio tek izlomljen. Ako nemate blender ni sjeckalicu, cornflakes možete staviti u vrećicu za zamrzivač, dobro zatvoriti i mrviti ga pomoću valjka za valjanje tijesta.

Sada kada ste pripremili cornflakes, krenite s paniranjem. Uzmite komad piletine iz marinade (nemojte skidati marinadu s mesa) i ubacite u izmrvljeni cornflakes tako da cijeli komad mesa bude prekriven njime.

Paniranu piletinu poslažite po papiru za pečenje te stavite u pećnicu na 15 minuta. Nakon 15 minuta svaki komad okrenite i vratite na još 15 minuta.

Nakon ukupno 30 minuta pečenja, piletina u jogurtu i cornflakesu je savršeno pečena te je možete poslužiti uz prilog i umak po izboru. Dobar tek!

Originalni recept možete pronaći ovdje.

Tvoja reakcija?