Volite piletinu, ali vam je dosadila klasična priprema? Isprobajte ovaj način, vjerujemo da će vam se svidjeti!
Sastojci:
- 500 gr pilećih prsa
- 2 čaše cornflakesa
- Pola čaše jogurta
- Žličica senfa
- Pola žličice češnjaka u prahu
- Žličica soli
- Malo papra
Priprema:
Pileća prsa, ako već nisu, odvojite od kostiju i kože te razrežite na nekoliko komada.
U malo dubljoj posudi pripremite marinadu od jogurta tako da dobro sjedinite sve navedene sastojke.
Pileće odreske zatim stavite u pripremljenu marinadu i još je u svaki komad dobro umasirajte. Ostavite tako barem sat vremena, no bolje barem četiri sata kako bi piletina bila što mekanija i sočna.
Piletina se kasnije peće u pećnici, zato prije paniranja upalite pećnicu na 180 °C kako bi se ugrijala. Također pripremite i široku tepsiju koju obložite papirom za pečenje.
Cornflakes usitnite u sjeckalici ili blenderu, no pazite da dio bude mrvičast, a dio tek izlomljen. Ako nemate blender ni sjeckalicu, cornflakes možete staviti u vrećicu za zamrzivač, dobro zatvoriti i mrviti ga pomoću valjka za valjanje tijesta.
Sada kada ste pripremili cornflakes, krenite s paniranjem. Uzmite komad piletine iz marinade (nemojte skidati marinadu s mesa) i ubacite u izmrvljeni cornflakes tako da cijeli komad mesa bude prekriven njime.
Paniranu piletinu poslažite po papiru za pečenje te stavite u pećnicu na 15 minuta. Nakon 15 minuta svaki komad okrenite i vratite na još 15 minuta.
Nakon ukupno 30 minuta pečenja, piletina u jogurtu i cornflakesu je savršeno pečena te je možete poslužiti uz prilog i umak po izboru. Dobar tek!
Originalni recept možete pronaći ovdje.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.