Ako vam se jede nešto slatko, a obožavate kombinaciju pistacija i limuna, ovo je idealan recept za vas!
Sastojci:
- 100 g pistacija
- 120 ml suncokretovog ulja
- 120 g šećera
- 2 jaja
- žličica arome vanilije
- žličica mljevenog kardamoma
- korica limuna
- 100 g glatkog brašna
- 30 g mljevenih badema
- prstohvat soli
- žličica praška za pecivo
- pola žličice sode bikarbone
- 50 g kiselog vrhnja
Sastojci za sirup:
- sok 2 limuna
- 120 g šećera
Postupak:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i obložite kalup za kruh papirom za pečenje.
2. U sjeckalici fino sameljite pistacije.
3. U posudi pomiješajte suncokretovo ulje i šećer, a zatim dodajte jaja, vaniliju, kardamom i koricu limuna.
4. U drugoj posudi pomiješajte brašno, mljevene pistacije i bademe, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
5. Dodajte suhe sastojke u smjesu s jajima i pomiješajte, a na kraju dodajte i kiselo vrhnje.
6. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite 45-50 minuta, dok čačkalica zabodena u najdeblji dio biskvita ne izađe čista.
7. Dok se kolač peče, pripremite sirup. Sok limuna i šećer stavite u lonac i kuhajte dok ne zavrije. Maknite s vatre i ostavite sa strane.
8. Kad je kolač gotov i izvađen iz pećnice čačkalicom napravite rupice u kolaču. Kolač prelijte sirupom i pustite da se ohladi.
9. Ohlađeni kolač pospite nasjeckanim pistacijama i uživajte!
Originalni recept pronađite na Miss Gastro!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.