Prvi 519 pregleda 13. veljače 2023.

Problem za Let 3? 'Samo da ne pokazuju gole guzice...'

screenshot/youtube/HRT/canva

Hrvatska publika je odlučila. U Liverpool šalje grupu Let 3 s pjesmom Mama ŠČ.

A tek sad slijede brojne kušnje. Naime, pjevačka grupa možda bi mogla prilagoditi svoj nastup zbog strogih pravila britanske javne televizije, BBC. Eurosong će se emitirati u 20.00 sati po njihovom vremenu pa će tako prvi dio spektakla pratiti i mlađa dobna skupina na koju BBC posebno pazi pa se u terminu do 22 sata ne prikazuje ništa što bi bilo neprimjereno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Let 3 (@let_3)

Šef Dore i vođa našeg eurovizijskog tima, Tomislav Štengl, kaže kako "nije nemoguće" da će se nastup morati prepraviti.

"Više ćemo znati do 10. ožujka kada će se završiti sastanci organizatora i šefova eurovizijskih timova. Možda im se neće dopasti ruže ušivene na stražnjicama kostima Leta 3, a možda im se neće svidjeti ni dio kada tijekom performancea na binu izlazi glumac Žanil Tataj Žak odjeven u crnu uniformu koja podsjeća na odoru pravoslavnog svećenika, s natpisom ‘Njinle’ i raketama u ruci…", rekao je Štengl. 

Nije dugo trebalo da se Hrvati oglase što misle o pobjednicima

Mirjana Hrga kratko je poručila kako je Eurosong odavno postao parodija. 

Izgleda da se poznatom novinaru i uredniku Andriji Jarku pobjednici nisu baš dopali.

 "Naravno da će pobijediti oni 'najotkačeniji' koji se zadnjih deset, petnaest godina ne mogu sastati s pjesmom", napisao je na svom Facebook profilu. 

Redateljica Ivica Boban se samo nada kako neće pokazivati gole guzice na nastupu jer bi to moglo ugroziti hrvatski turizam, prenosi Jutarnji list

Glazbeni menadžer, Ivica Bubalo, zabrinut je da će Let 3 naštetiti hrvatskom turizmu.

"Njihova pobjeda na Dori sramota je nad sramotama. Zamolio bih članove da na Eurosongu ne pokazuju svoje guzice, radi hrvatskog turizma", rekao je za dalmatinski portal.

Srpski tabloidi divljaju

Kurir dodaje kako se od ‘bizarnog nastupa diže kosa na glavi‘, a Blic podsjeća na njihov album ‘Bombardiranje Srbije i Čačka‘ 

"Grupa Let 3 je inače bizarna polupunk grupa, koja je poznata po ekscesnim performansima. Tako su sada na Doru došli na traktoru, dok su na sceni nosili haljine i kapu koja je dio vojničke uniforme", piše Blic.

Stranci šokirani

"Fale mi riječi. Ne znam što bih rekao. Hrvatska ovo šalje? Imali ste 'Tik Tok' prije 2 godine, Mia Dimšić se lani nije kvalificirala u finale, ali nije zaslužila da nakon nje dođu oni", rekao je Youtuber Jude Kennedy.

"Pa ne mogu vjerovati. Naježila sam se. Moram zapljeskati Hrvatskoj jer nikada ništa ovakvo nisu slali na Eurosong. Ali i dalje ne mogu dokučiti obožavam li pjesmu ili mi je previše", komentirala je Noosh Berberian, koja na YouTubeu poznata kao Noosh101.

 

Tvoja reakcija?