Razdoblje karantene mnoge je potaknulo da postanu kreativniji u kuhinji, posebno kad je riječ o pečenju kolača pa ne čudi da su društvenim mrežama zavladali brzi i inovativni recepti za slastice i da ih svi sad još uvijek peku, kad je karantena, barem kod nas, završila.
‘Lotus speculaas lazanje’ najnovija su ukusna poslastica koju apsolutno morate probati napraviti kod kuće, a postupak je vrlo jednostavan, piše Bustle.
Recept za ove malo drugačije lazanje prva je otkrila australska food blogerica, Walla Abu-Eid, a ako vam se čini da biste vrlo rado sami pokušali ovaj recept izvesti u svojoj kuhinji , evo detaljnog vodiča kako napraviti ovu slatku verziju lazanja.
Koji sastojci vam trebaju?
- 3/4 paketa speculaas ili nekih drugih keksića po želji
- 400 g namaz od speculaas keksa (ako ga ne uspijete pronaći, može i bilo koji drugi slatki namaz po želji)
- Koja kap ekstrakta vanilije
- Jedno tučeno slatko vrhnje
- Malo šećera
Kako se pripremaju?
Korak 1:
Slatko vrhnje 'istucite' u šlag zajedno s jednom žlicom šećera i par kapi ekstrakta vanilije.
Korak 2:
Nakon što ste dovršili prvi jednostavan korak, uklonite poklopac i zaštitnu foliju s namaza koji ste odabrali i stavite ga u mikrovalnu da se otopi i omekša.
Korak 3:
Nakon toga, vrijeme je za slaganje lazanja. Da biste to učinili, jednostavno obložite speculaas kekse na dno posude i po vrhu prelijte velikodušnu količinu kreme od slatkog vrhnja koju ste zamutili na početku. Treći sloj premažite otopljenim namazom preko vrhnja i ponovite korake slaganja slojeva dok ne ispunite posudu do kraja.
Korak 4:
Slatke lazanje možete ukrasiti šlagom, namazom ili razmrvljenim keksima po želji.
Korak 5:
I za kraj, ostavite kolač u hladnjaku najmanje šest sati da se ohladi - i to je to, vaše slatke lazanje su spremne za posluživanje. Dobar tek!
Čini se da je recept postao glavni hit među followerima ove australske blogerice, čiji je video dosad pogledalo više desetaka tisuća pratitelja na Instagramu. A hoćeš li ga i ti isprobati?
Najcool JoomBoos posterbook pronađi na svim kioscima Tiska!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.