Prvi 1805 pregleda 23. svibnja 2020.

Pronašli smo recept za slatke lazanje u pet koraka

Olivia Rodrigo Instagram

Razdoblje karantene mnoge je potaknulo da postanu kreativniji u kuhinji, posebno kad je riječ o pečenju kolača pa ne čudi da su društvenim mrežama zavladali brzi i inovativni recepti za slastice i da ih svi sad još uvijek peku, kad je karantena, barem kod nas, završila.

‘Lotus speculaas lazanje’ najnovija su ukusna poslastica koju apsolutno morate probati napraviti kod kuće, a postupak je vrlo jednostavan, piše Bustle.

Recept za ove malo drugačije lazanje prva je otkrila australska food blogerica, Walla Abu-Eid, a ako vam se čini da biste vrlo rado sami pokušali ovaj recept izvesti u svojoj kuhinji , evo detaljnog vodiča kako napraviti ovu slatku verziju lazanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Lotus biscoff lasagne!! Wow it turned out way better than I expected 😍 You can find the full step by step method in the IGTV section on my page! . . Lotus biscoff lasagne! (@walla_abueid) Ingredients: - 3-4 packets biscoff biscuits (depends on tray size) - 600ml thickened cream - Dash of vanilla - 1 tbsp sugar: - Half a jar biscoff spread. . (@walla_abueid) . . . Method: - Place cream, sugar and vanilla in a bowl and whip till soft peaks form - Melt biscoff spread in the microwave until saucy, - layer biscuits at the base of tray - Place a layer of cream over the biscuits, then drizzle biscoff spread on top - Repeat steps till you achieve the amount of layers you desire with the final layer being cream - Place some biscoff spread in a piping bag and pipe lines on top of cream. Use a skewer to create a pattern (pushing those lines up then down). - Refrigerate for 6 hours or overnight, and enjoy!! . . . . . . . . #lifestyleblogger #foodblogger #sydneyblogger #bloggersofinstagram #flashesofdelight #thehappynow #coffeeobsessed #huffposttaste #insiderdessert #dessertrecipe #instafoodie #sydneyfoodies #sydneyfoodblogger #foodiesofinstagram #foodmagazine #huffposttaste #sydneyeats #sydneycafe @studio10au #instagood #sydneybrunchcrawler #lovefood #feedfeed #biscoff #biscoffcheesecake #biscoffcake #lotus #monthofgood #لوتس #حلا_اللوتس #اطبخ_بالبيت #حلى_اللوتس

Objavu dijeli Walla Abu-Eid | ولاء ابو عيد (@walla_abueid)

Koji sastojci vam trebaju?

  • 3/4 paketa speculaas ili nekih drugih keksića po želji
  • 400 g namaz od speculaas keksa (ako ga ne uspijete pronaći, može i bilo koji drugi slatki namaz po želji)
  • Koja kap ekstrakta vanilije
  • Jedno tučeno slatko vrhnje
  • Malo šećera

Kako se pripremaju?

Korak 1:

Slatko vrhnje 'istucite' u šlag zajedno s jednom žlicom šećera i par kapi ekstrakta vanilije.

Korak 2:

Nakon što ste dovršili prvi jednostavan korak, uklonite poklopac i zaštitnu foliju s namaza koji ste odabrali i stavite ga u mikrovalnu da se otopi i omekša.

Korak 3:

Nakon toga, vrijeme je za slaganje lazanja. Da biste to učinili, jednostavno obložite speculaas kekse na dno posude i po vrhu prelijte velikodušnu količinu kreme od slatkog vrhnja koju ste zamutili na početku. Treći sloj premažite otopljenim namazom preko vrhnja i ponovite korake slaganja slojeva dok ne ispunite posudu do kraja.

Korak 4:

Slatke lazanje možete ukrasiti šlagom, namazom ili razmrvljenim keksima po želji.

Korak 5:

I za kraj, ostavite kolač u hladnjaku najmanje šest sati da se ohladi - i to je to, vaše slatke lazanje su spremne za posluživanje. Dobar tek!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Step by step method of making the biscoff lasagne. Full recipe at the end of video. Tag someone who’d love to try this 😍 Edit: no need to dip biscuits in anything if you can refrigerate for at least 6 hrs or overnight.. You may dip in milk or coffee if you wish to eat 3 hrs later.. . . #monthofgood #lifestyleblogger #foodblogger #blogger #sydneyblogger #bloggersofinstagram #flashesofdelight #thehappynow @studio10au #coffeeobsessed #huffposttaste #insiderdessert #coffeeholic #dessertrecipe #instafoodie #sydneyfoodies #sydneyfoodblogger #foodiesofinstagram #foodmagazine #huffposttaste #sydneyeats #sydneycafe #FCBA #instagood #caramelcake #sydneybrunchcrawler #lovefood #feedfeed #biscoff #biscoffcheesecake #biscoffcake #lotus @dailymailau @dailymail

Objavu dijeli Walla Abu-Eid | ولاء ابو عيد (@walla_abueid)

Čini se da je recept postao glavni hit među followerima ove australske blogerice, čiji je video dosad pogledalo više desetaka tisuća pratitelja na Instagramu. A hoćeš li ga i ti isprobati?

 

Najcool JoomBoos posterbook pronađi na svim kioscima Tiska!

 | Autor:

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°