Prvi 53680 pregleda 18. listopada 2023.

Pronašli smo top recept za buhtle. Evo par super trikova

canva

Ako vam se jede nešto slatko, a obožavate domaće deserte od dizanog tijesta, onda si morate napravit ove ukusne buhtle. Evo što će vam sve trebati i par super trikova za pripremu

Sastojci:

  • 400 g brašna 
  • 140 ml mlijeka (trik: *za još mekše buhtle dio mlijeka možete zamijeniti vrhnjem*)
  • 80 g maslaca (40 + 40)
  • 60 g šećera
  • 25 g svježeg kvasca ili jedan suhi (trik: *uvijek je bolje odabrati svježi ako ste u mogućnosti*)
  • 2 jaja
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 1 limun (korica)
  • 1/2 žličice soli
  • džem ili čokoladni namaz po želji

 | Autor: canva canva

Priprema:

1. Prvo pomiješajte toplo mlijeko sa šećerom i dodajte kvasac. Ostavite da se kvasac aktivira 10-ak minuta.

2. U veću posudu dodajte sve suhe sastojke - brašno (koje ste prosijali), sol, šećer, koricu limuna i vanilin šećer. Promiješajte ih sve zajedno te zatim dodajte jaja, aktivirani kvasac i 40 g rastopljenog maslaca.

3. Dobro umijesite glatko tijesto. Glatko i jednolično tijesto zatim stavite u nauljenu posudu. Pokrijte ga krpom i stavite u topli kutak doma te pričekajte da se udvostruči volumenom. 

4. Jednom dignuto tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj kuhinjskoj podlozi i izvažite. Gramažu tijesta podijelite sa 12, toliko će svaka kuglica tijesta biti teška. 

5. Svaku od 12 kuglica pojedinačno rukama spljoštite i u sredinu stavite žlicu punjenja po izboru. Savijte krajeve tijesta prema sredini te ih dobro pritisnite.

 | Autor: canva canva

6. Poslažite buhtle u lim za pečenje prethodno premazan maslacem ili obložen papirom za pečenje, s time da dio gdje je tijesto buhtlica spojeno stavite na dno.

7. Posložene buhtle ostavite da se dižu još 20 minuta, a zatim ih premažite ostatkom otopljenog maslaca.

8. Buhtle pecite oko 30 minuta na 180 celzijevih stupnjeva, ili dok ne poprime zlatno-žutu boju.

9. Kad su gotove, buhtle pustite neka se malo ohlade pa ih pospite šećerom u prahu. A onda samo uživajte!

Originalni recept pronađite na Miss Gastro!

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°