Nedjelja kao da je stvorena za izradu ovog banana kruha. Sunce je prošlo, bar za sada pa se ne isplati vani smrzavati. Uživajte!
Sastojci:
KRUH OD BANANE
- 2 zrele banane
- 1 veliko jaje
- 110 g šalice svijetlo smeđeg šećera
- 50 g šećera
- 8 žlica maslaca
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 60 g grčkog jogurta
- 125 g brašna
- 1 prstohvat soli
- 1 žličica sode bikarbone
NADJEV OD KREM SIRA
- 1 veliko jaje
- 110 g krem sira
- 50 g šećera
- 3 žlice brašna
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180˚C. U srednjoj zdjeli zgnječite banane. U smjesu umiješajte jaja, smeđi šećer, bijeli šećer, maslac, ekstrakt vanilije i jogurt. Dodajte brašno, sol i sodu bikarbonu i miješajte dok se dobro ne sjedini.
Za pripremu nadjeva od krem sira pomiješajte jaje, krem sir, šećer i brašno u maloj posudi. Ulijte pola tijesta za banane u podmazan kalup za kruh veličine 23x12 cm. Nadjev od krem sira ravnomjerno prelijte preko tijesta od banana.
Preostalo tijesto od banane izlijte na nadjev od krem sira. Pecite oko 50 minuta, ili dok čačkalica ne izađe čista iz sredine kruha. (Vrijeme pečenja može varirati, pa pripazite na kruh.) Ostavite da se ohladi 15 minuta prije posluživanja.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.