Prvi 619 pregleda 25. svibnja 2022.

Reakcije poznatih na pokolj u Teksasu: 'Je*eno dosta!'

Janet Gough, John Nacion/Press Association/Pixsell/Canva

Reakcije na jučerašnji pokolj u osnovnoj školi u Teksasu ne prestaju se nizati, a na svojim društvenim mrežama su se oglasile i mnoge poznate osobe

Jučer se, u osnovnoj školi u gradu Uvalde u Teksasu, odvila masovna pucnjava u kojoj je živote izgubilo 19-ero učenika i dvoje učitelja. Ovaj događaj zgrozio je cijeli svijet, a brojne poznate osobe povodom toga su se oglasile na društvenim mrežama. 

"Danas je, u mojoj rodnoj državi Teksas, ubijeno 18-ero učenika dok su se samo željeli obrazovati. Učiteljica je ubijena radeći svoj posao; neprocjenjiv, ali toliko obezvrijeđen posao. Ako djeca nisu sigurna u školi, gdje su onda sigurna?", napisala je na Twitteru pjevačica Selena Gomez.

"Je*eno dosta!", poručio je glumac Chris Evans.

Oglasio se i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

"Duboko sam ožalošćen vijestima o ubojstvu nedužne djece u Teksasu. Iskrena sućut obiteljima žrtava, obiteljima SAD-a i američkom predsjedniku. Narod Ukrajine dijeli bol s rođacima i prijateljima žrtava i sa svim Amerikancima", napisao je.

"Ovo je epidemija koju možemo kontrolirati i na kojoj god strani stojimo, svi znamo da možemo bolje. Moramo bolje. Moraju se poduzeti mjere tako da niti jedan roditelj ne mora iskusiti ono što su iskusili roditelji Uvaldea i mnogi prije njih", poručio je glumac Matthew McConaughey. 

"Naša zemlja je paralizirana. Ne strahom nego zakonom o oružju i političkim strankama koje nisu pokazale volju za djelovanjem na bilo koji način kako bi pomogli u sprječavanju ovakvih tragedija", poručio je bivši američki predsjednik Barack Obama. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Tvoja reakcija?