Ova torta bit će genijalan desert nakon nedjeljnog ručka, a ako se sve ne pojede odmah (a moglo bi, jer je preukusna!), ostat će vam nešto da se zasladite i na početku novog tjedna. Mljac! Evo što vam je sve potrebno
Sastojci - za palačinke:
- 2 jaja (L veličine)
- 30 g šećera
- prstohvat soli
- 100 g glatkog brašna
- 15 g kakaa u prahu
- 400 ml mlijeka
- 30 g rastopljenog maslaca
Ostali sastojci:
- 400 ml slatkog vrhnja
- 60 g šećera
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 10 Oreo keksa
Priprema:
1. Prvo razdvojite Oreo kekse, maknite bijelu kremu i sameljite crni dio keksa. Možete kupiti i već mljeveni Oreo, što će dodatno ubrzati proces!
2. Pripremite smjesu za palačinke. Umutite jaja sa šećerom i soli pa postepeno ulijevajte mlijeko. Dodajte prosijano brašno i kakao pa dobro promiješajte drvenom žlicom. Po potrebi procijedite smjesu kako ne bi ostale grudice, a zatim dodajte rastopljeni maslac. Promiješajte smjesu za palačinke, pokrijte posudu folijom i pustite da odstoji na sobnoj temperaturi barem 30 minuta.
3. Zagrijte tavicu promjera 20 cm i ispecite palačinke. Naslažite ih jednu na drugu pa uzmite obruč kalupa za tortu promjera 18 cm i odrežite rubove.
4. Izmiksajte slatko vrhnje sa šećerom i ekstraktom vanilije.
5. Prvu palačinku postavite na stalak za tortu, premažite je tankim slojem tučenog vrhnja pa ponavljajte sve dok ti ne ponestane palačinki.
6. S vanjske strane cijelu tortu od palačinki obložite mljevenim Oreo keksima! Uživajte u ovom preukusnom desertu!
Originalni recept pronađite na portalu Miss Gastro!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.