Ukoliko želite probati po mnogima najbolji sendvič na svijetu, vrijeme je da probate kubanski sendvič.
Kubanski sendvič poznatiji je kao 'medianoche', a taj je naziv dobio jer se najčešće jede noću. Postao je popularan kada je s Kube došao na Floridu gdje su ga ljudi masovno jeli. Posebnost ovog sendviča je ta da se između dvije šnite hrskavog kruha nalazi pečena svinjetina, šunka, kiseli krastavci, senf i švicarski sir.
Recept se može prilagoditi ovisno o vašim preferencijama, a preporuka je da se koristi jači senf te kiseli krastavci koji mu daju hrskavost. Dobar tek!
Sastojci:
- 2 šnite šunke
- 4 tanka komada pečene svinjetine
- 1 baguette kruh
- 2 žličice senfa
- 2 tanke šnite sira
- 1 kiseli krastavac
- maslac
Priprema:
- Šunku, pečenu svinjetinu i sir narezati na tanke ploške.
- Veći kiseli krastavac narežite na tanke ploške.
- Kruh prerezati na pola pa ga podijeliti u više manjih dijelova.
- Unutrašnju stranu kruha premazati maslacem i lagano tostirati. Maknuti s tave.
- Na donji dio kruha staviti šunku, svinjetinu, sir i krastavce. Premazati gornju šnitu kruha senfom i preklopiti.
- Maslacem premazati gornji i donji dio sendviča pa peći na vrućoj tavi dok ne postane hrskav s obje strane.
- Sendvič prekriti težom tavom dok se peče.
- Poslužiti vruće.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.