Prvi 10999 pregleda 10. rujna 2024.

Recept za najmekše kiflice koje ne trebate ni mijesiti!

canva

Ove kiflice ne trebate ni mijesiti, a uvijek ispadnu savršeno mekane. Evo što vam sve treba i kako ih spremiti!

Sastojci:

  • 2 žličice suhog kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 1/4 šalice vode
  • 2 žlice šećera
  • 1 šalica mlijeka
  • pola šalice suncokretova ulja
  • žlica soli
  • 2 jaja
  • 4 šalice brašna
  • 50 grama maslaca

Priprema:

1. Kvasac rastopite u toploj vodi i dodajte mu šećer. Ostavite negdje na toplom 10-ak minuta. 

2. U drugoj posudi pomiješajte šalicu toplog mlijeka, pola šalice suncokretova ulja, 2 žlice šećera, žlicu soli i šalicu brašna. Posebno razmutite jaja pa dodajte u smjesu.

3. Sad u sve dodajte i smjesu od kvasca pa dodajte preostalo brašno. Promiješajte dobro kuhačom. Mekano tijesto prekrijte krpom i ostavite da se diže.

4. Ugrijte pećnicu na 190 stupnjeva, a za to vrijeme rastopite maslac. 

5. Tijesto podijelite u dva dijela, razvaljajte pa režite na trokutiće od kojih ćete raditi kiflice. Premažite ih rastopljenim maslacem dok ih složite na pleh. 

6. Prije pečenja neka još stoje par minuta na toplom, a zatim ih pecite 25-30 minuta. Možete ih i pečene dodatno premazati maslacem! Dobar tek!

Još ovakvih recepata pronađite na Miss Gastro!

Tvoja reakcija?