Prvi 23903 pregleda 04. prosinca 2023.

Retrogradni Merkur: 4 znaka čekaju promjene, ali i nevolje

canva

Retrogradni Merkur čest je uzročnik velikih promjena, nesporazuma i nevolja.

Od 13. prosinca 2023. do 1. siječnja 2024. Merkur, planet komunikacije, posljednji put u godini kretat će se retrogradno. Ovaj retrogradni Merkur najviše će utjecati na Jarca, Vagu, Ovna i Raka.

Općenito se misli da retrogradno kretanje označava negativne prizvuke, prema astrologiji. To može dovesti do svega - astrolozi vjeruju da to može rezultirati promjenama u prijateljstvima ili razmiricama, pogrešnom komunikacijom i općim nesporazumima, tjeskobom i glavoboljama te neizvjesnosti oko posla i osobnih projekata.

 | Autor: canva canva

Posljednji retrogradni Merkur 2023. malo je drugačiji od prethodna dva, zbog činjenice da se kreće iz Jarca u Strijelca unatrag. Potaknut će velike misli i pobuditi želju da zaradite priznanje i postignete stvari koje ste oduvijek željeli. No, s druge strane tjerat će vas da pokleknete, čini vas nemirnim, stvara kašnjenja i koči. To je pomalo osjećaj koji ide protiv srca, što znači da ćete morati pomicati granice kako biste prešli ta ograničenja. Nemojte paničariti, prihvatite promjenu.

Naglašavanje potencijalnih problema u konačnici neće ništa promijeniti pa izbjegavajte dramatiziranje. Održavanje smirenosti ne samo da će pomoći s općim izgledima, već će također osigurati da budete u daleko boljoj poziciji da se nosite sa svim neočekivanim promjenama tijekom ovog vremena.

Poradite na komunikaciji

S obzirom da planet Merkur upravlja komunikacijom u svakom obliku, bilo da se radi o pisanju ili govoru, potrudite se posvetiti više pozornosti onome što to uključuje, od stvari poput pregovora i poslova do planova putovanja i slanja poruka.

 | Autor: canva canva

Čuvajte se velikih razgovora

Merkur bi mogao donijeti nesporazume pa razmislite o tome da 'pritisnete pauzu' u svim većim razgovorima koji će imati dugoročan utjecaj na vas. Gdje god je to moguće, najbolje je sačuvati velike razgovore za vrijeme kad se Merkur vrati u normalu jer će vas to vjerojatno poštedjeti nekih problema.

Budite fleksibilniji

Dajte si dopuštenje da stvari ne idu kako ste planirali. Pametno je imati rezervne planove i uzeti u obzir sve nesporazume.

Osvrnite se

Retrogradni Merkur također predstavlja prikladno vrijeme da se osvrnete i razmislite o tome u što ulažete svoje vrijeme i energiju. Možda ste zaokupljeni poslom koji vam oduzima vrijeme za obitelj ili možda zanemarujete omiljeni hobi - ravnoteža je važna u svakom trenutku, ne samo tijekom ovog perioda, piše 24sata.

Tvoja reakcija?