Prvi 413 pregleda 06. lipnja 2016.

Rihannin put do slave: Patila s ocem ovisnikom, a danas najveća zvijezda

Rihanna
Facebook

Njezino djetinjstvo obilježile su patnja i bol, zlostavljanje i droga, bolest i siromaštvo...

Robyn Rihanna Fenty, poznatija kao Rihanna (27), barbadoška je pjevačica, model i glumica. Svjetsku je slavu postigla 2007. godine singlom 'Umbrella', koji je nastao u suradnji s Jay-Zjem (45). Ipak, njezin put do slave nije bio ni malo lak.

Svoje mjesto na samom vrhu showbiza može zahvaliti isključivo svom mukotrpnom radu i osebujnom glazbenom talentu.

Rođena je 1988. godine na Barbadosu u vrlo problematičnoj obitelji uz oca alkoholičara i ovisnika o drogama. Često je tukao njezinu mamu, a zlostavljanje nisu izbjegli ni Rihanna ni njezin mlađi brat. Kad je napunila 14 godina, roditelji su joj se rastali, mama je radila po cijele dane kako bi ih prehranila, a Rihanna je naglo morala odrasti, piše Mic.

 

Me x Birthday Gal #MOM

A photo posted by badgalriri (@badgalriri) on

 

Postala je kućanica, ali i zamjenska mama svome bratu. Zahvaljujući tim teškim danima, danas je jako vezana uz svoju majku koja se neumorno borila za svoju djecu.

 

Iako se situacija kod kuće polako popravila, uskoro su uslijedili teški dani u školi. Druga su ju djeca neumorno maltretirala i zadirkivala zbog siromaštva. 

Kako bi se obranila od njih, Rihanna se okrenula nasilju.
Počela se družiti isključivo s dečkima, a kao tinejdžerica priključila se i vojsci.

- Biti ranjiv najteža je stvar u životu - jednom je prilikom izjavila pjevačica.

Iako je u srednjoj školi bila poprilično sramežljiva, u dobi od 15 godina pobjedila je na školskom izboru za Miss. Tom je prilikom i prvi put javno nastupila. Pred cijelom školom otpjevala je pjesmu Mariah Carey 'Hero'.

- Takva natjecanja bila su mi smješna, ali me prijatelj iz škole izazvao da se prijavim na jedno od njih. Zahvaljujući vojnoj obuci i vježbama s knjigom na glavi, naučila sam hodati kao prava dama i bila sam spremna za pozornicu- ispričala je Rihanna.

Već je tada znala da se želi baviti pjevanjem. U tome je jednostavno uživala i glazba ju je svuda pratila - na plaži, u školi, u klubovima...

Čvrsto je odlučila da će svoj život posvetiti glazbi.

Vrlo brzo, na jednoj audici, njezin je talent prepoznao i američki glazbeni producent Evan Rogers
Svega nekoliko mjeseci kasnije, Rihanna se preselila u njegovu obiteljsku kuću. Zajedničkim su snagama snimili demo verziju pjesme 'Pon de Replay' te ju je Roger poslao na brojne adrese diljem Amerike. 

Jedna od njih završila je i u rukama Jay-Zja. Pozvao ju je na audiciju i njezin je život krenuo potpuno novim smjerom.

- Trebale su mi dvije minute da shvatim da je ona rođena zvijezda - izjavio je Jay-Z za časopis Rolling Stone.

Od tad je prošlo već 11 godina, njezine su police prepune nagrada, jedna je od najpopularnijih pjevačica na svijetu, prodala je preko 40 milijuna albuma, a siromaštvo je daleko iza nje. 

Ipak, čini se kao da je Rihanna tek na početku i mnoge su dobre godine tek ispred nje...

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?