Prvi 8796 pregleda 22. travnja 2023.

Rižoto od šparoga - recept 'za prste polizati'!

canva

Volite šparoge i želite spremiti ručak o kojem ćete još dugo razmišljati? Imamo rješenje za vas! Donosimo vam recept za jednostavni rižoto od šparoga gotov u manje od 30 minuta. Iskoristite vrijeme ovog ukusnog sezonskog povrća i skuhajte si obrok u kojem ćete zasigurno uživati. Dobar tek!

Sastojci:

  • 200 g šparoga
  • 800 ml povrtnog temeljca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 30 g maslaca
  • 1 mali luk
  • 180 g riže
  • 100 ml bijelog vina
  • 30 g parmezana

 | Autor: Canva Canva

Postupak:

  1. Šparoge operite pa ih podijelite na tri dijela. Tvrdi, drvenasti dio stavite kuhati s temeljcem na laganu vatru. Vrhove samo kratko blanširajte u temeljcu pa ih nakon minute izvadite van i stavite na zaseban tanjur. Srednji dio narežite na kolutiće.
  2. Na maslinovom ulju popržite luk pa dodajte spomenute kolutiće šparoga. Miješajte i pričekajte dvije to tri minute da omekšaju. Potom dodajte rižu, miješajte i pričekajte da postane staklasta.
  3. Ulijte vino pa malo pričekajte da ispari. Potom postepeno ulijevajte procijeđeni temeljac i pustite da se krčka 15-ak minuta.
  4. Isprobajte rižu pa procijenite je li dovoljno kuhana. Ako je, dodajte prethodno blanširane vrhove šparoga, preostali temeljac i kuhajte još minutu ili dvije.
  5. Dodajte maslac, posolite i popaprite prema ukusu i pažljivo promiješajte.
  6. Poslužite toplo, uz pozamašnu količinu svježe naribanog parmezana.
  7. Uz ovaj rižoto poslužite čašu svježeg sauvignona - odlično će se sljubiti.

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

Tvoja reakcija?