Volite šparoge i želite spremiti ručak o kojem ćete još dugo razmišljati? Imamo rješenje za vas! Donosimo vam recept za jednostavni rižoto od šparoga gotov u manje od 30 minuta. Iskoristite vrijeme ovog ukusnog sezonskog povrća i skuhajte si obrok u kojem ćete zasigurno uživati. Dobar tek!
Sastojci:
- 200 g šparoga
- 800 ml povrtnog temeljca
- 2 žlice maslinovog ulja
- 30 g maslaca
- 1 mali luk
- 180 g riže
- 100 ml bijelog vina
- 30 g parmezana
Postupak:
- Šparoge operite pa ih podijelite na tri dijela. Tvrdi, drvenasti dio stavite kuhati s temeljcem na laganu vatru. Vrhove samo kratko blanširajte u temeljcu pa ih nakon minute izvadite van i stavite na zaseban tanjur. Srednji dio narežite na kolutiće.
- Na maslinovom ulju popržite luk pa dodajte spomenute kolutiće šparoga. Miješajte i pričekajte dvije to tri minute da omekšaju. Potom dodajte rižu, miješajte i pričekajte da postane staklasta.
- Ulijte vino pa malo pričekajte da ispari. Potom postepeno ulijevajte procijeđeni temeljac i pustite da se krčka 15-ak minuta.
- Isprobajte rižu pa procijenite je li dovoljno kuhana. Ako je, dodajte prethodno blanširane vrhove šparoga, preostali temeljac i kuhajte još minutu ili dvije.
- Dodajte maslac, posolite i popaprite prema ukusu i pažljivo promiješajte.
- Poslužite toplo, uz pozamašnu količinu svježe naribanog parmezana.
- Uz ovaj rižoto poslužite čašu svježeg sauvignona - odlično će se sljubiti.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.