Prvi 85 pregleda 31. srpnja 2015.

Ronaldo: Najskuplji igrač svih vremena

Ronaldo

S Realom ima ugovor do 2008. godine, ali navodno se uskoro želi vratiti u Manchester United

Za njega kažu da je bio predodređen za velike stvari. Cristiano Ronaldo (30) nogometom se počeo baviti sa sedam godina kad je krenuo u Andorinhi, a 1995. godine prešao je u Nacional. Za njega i Sporting igrao je u mlađim uzrastima, a onda je nakon samo jedne seniorske sezone s 18 godina preselio na Old Trafford.

U Unitedu je nosio broj 7 kao i Cantona

Bio je prvi Portugalac u povijesti koji je potpisao za Manchester United. Veliki sir Alex Ferguson dao mu je sedmicu, broj koji su u Unitedu nosili velikani poput Besta, Cantone, Beckhama... Bila je to jasna poruka svima.
Manchester United ima novog velikana!
Želio je Ronaldo broj 28, ali Ferguson mu je namijenio sedmicu.

Šest je godina proveo na Old Traffordu. Osvojio je tri naslova engleskog prvaka, jedan FA Cup i jednu Ligu prvaka.

Ronaldo | Autor: Olivia Rodrigo Instagram Olivia Rodrigo Instagram

Nakon izgubljenog finala Lige Prvaka od Barcelone 2009. u Rimu, odlučio je završiti epizodu na Otoku.
Portugalac je 11. lipnja 2009. godine prešao u Real Madrid za rekordnu svotu od 94 milijuna eura. To je najveći transfer u povijesti nogometa. S Realom ima potpisan ugovor do 2018. godine, ali pitanje je hoće li ga odraditi do kraja. Lani je i s Madriđanima osvojio Ligu prvaka, a za godinu-dvije mogao bi potražiti novi izazov. Spominje se njegov povratak u staro jato, u Manchester United...

Ronaldo | Autor: Olivia Rodrigo Instagram Olivia Rodrigo Instagram

ZANIMLJIVOSTI

- U prosincu prošle godine dobio je brončani kip u svojem rodnom gradu Funchalu na Madeiri. Na otkrivanju  kipa bio je i Portugalac.

- U listopadu 2014. godine postao je prvi sportaš koji ima više od 100 milijuna pratitelja na Facebooku. Prije njega je to uspjelo samo Shakiri. Na Twitteru ga prati 37 milijuna ljudi, a na Instagramu 25 milijuna.

- Ronaldo je osvojio nagradu za najboljeg igrača svijeta prošle godine. Tom je Zlatnom loptom prekinuo dominaciju Lea Messija iz Barcelone.

- Ima sinčića od četiri godine, a zove se Cristiano junior

Cristiano Ronaldo u vožnji sa sinom | Autor: Facebook Facebook

- Lamborghini je samo jedan od njegovih limenih ljubimaca. Čak 700 konja tjera ovu jurilicu do 350 km/h i stoji 2,1 milijuna kuna. Ima čak 19 automobila, a platio ih je 28  milijuna kuna

Tvoja reakcija?