Prvi 7664 pregleda 14. lipnja 2024.

Ručak iz snova: Pileća prsa u umaku od sira!

canva

Ako više ne znate kako pripremiti pileća prsa i na koji ih način učiniti zanimljivijima i sočnijima, evo ideje. Pripremite ih po ovom receptu u umaku od sira. Evo što vam sve treba i kako se priprema

Sastojci:

  • 5 većih odrezaka pilećih prsa, sol i papar
  • 60 grama maslaca
  • 500 grama cherry rajčica
  • žlica bosiljka
  • 400 ml vrhnja za kuhanje
  • 200 grama topljenog sira 
  • 300 grama mozzarelle
  • 100 grama naribanog parmezana

 | Autor: canva canva

Priprema:

1. Pileća prsa malo zarežite nožem, ali nemojte prerezati odrezak do kraja. Meso dobro začinite soli i paprom.

2. Mozzarellu narežite na ploške, a cherry rajčice prerežite na četvrtine. 

3. Na tavi na vrućem maslacu meso zapecite sa svake strane po nekoliko minuta, dok ne poprimi zlaćanu boju. Maknite meso s tave i ostavite ga sa strane da odmori.

4. U manji lončić stavite vrhnje za kuhanje i topljeni sir i kuhajte na laganoj vatri uz konstantno miješanje. Dodajte sušeni bosiljak, sol i papar po ukusu. Maknite s vatre.

5. Meso poredajte u vatrostalnu posudu, preko njega poredajte rajčice, prelijte umakom i pokrijte ploškama mozzarelle. Na kraju pospite ribanim parmezanom.

6. Pecite meso na 200 stupnjeva oko 30-40 minuta. Poslužite uz omiljeni prilog - rižu, krumpir, tjesteninu, kus kus, kvinoju i slično - i uživajte!

Originalni recept pronađite i ovdje.

Tvoja reakcija?