Ako više ne znate kako pripremiti pileća prsa i na koji ih način učiniti zanimljivijima i sočnijima, evo ideje. Pripremite ih po ovom receptu u umaku od sira. Evo što vam sve treba i kako se priprema
Sastojci:
- 5 većih odrezaka pilećih prsa, sol i papar
- 60 grama maslaca
- 500 grama cherry rajčica
- žlica bosiljka
- 400 ml vrhnja za kuhanje
- 200 grama topljenog sira
- 300 grama mozzarelle
- 100 grama naribanog parmezana
Priprema:
1. Pileća prsa malo zarežite nožem, ali nemojte prerezati odrezak do kraja. Meso dobro začinite soli i paprom.
2. Mozzarellu narežite na ploške, a cherry rajčice prerežite na četvrtine.
3. Na tavi na vrućem maslacu meso zapecite sa svake strane po nekoliko minuta, dok ne poprimi zlaćanu boju. Maknite meso s tave i ostavite ga sa strane da odmori.
4. U manji lončić stavite vrhnje za kuhanje i topljeni sir i kuhajte na laganoj vatri uz konstantno miješanje. Dodajte sušeni bosiljak, sol i papar po ukusu. Maknite s vatre.
5. Meso poredajte u vatrostalnu posudu, preko njega poredajte rajčice, prelijte umakom i pokrijte ploškama mozzarelle. Na kraju pospite ribanim parmezanom.
6. Pecite meso na 200 stupnjeva oko 30-40 minuta. Poslužite uz omiljeni prilog - rižu, krumpir, tjesteninu, kus kus, kvinoju i slično - i uživajte!
Originalni recept pronađite i ovdje.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.