Prvi Rat u Ukrajini 1737 pregleda 08. travnja 2022.

Ruskinje bijesne na Chanel pa sad uništavaju skupe torbice

victoriabonya, marinaermoshkina/Instagram/Canva

Chanel je zabranio uvoz svojih torbica, parfema, odjeće i drugih modnih dodataka u Rusiju i tako mnogim ruskim bogatašima onemogućio praćenje novih modnih trendova. Taj postupak nije naišao na odobravanje mnogih Ruskinja

Baš kao i mnogi svjetski brendovi, Chanel je nakon ruske invazije na Ukrajinu, prestao surađivati s Rusijom i zabranio je prodaju svih svojih proizvoda u toj zemlji, ali i u drugim zemljama ako će ih na kraju koristiti netko u Rusiji ili će novac od prodaje ići u Rusiju.

Prema The Washington Postu, ta vijest posebno je uznemirila rusku manekenku Victoriju Bonyu, TV voditeljicu Marinu Ermoshkinu, ali i glasnogovornicu moskovskog Ministarstva vanjskih poslova Mariu Zakharovu koja je rekla da se Chanel pridružio "rusofobičnoj kampanji kojoj je cilj otkazati Rusiju'. 

Kako bi iskazale svoju ljutnju prema Chanelovom postupku, ove su žene odlučile uništiti svoje Chanel torbe. Takvo što prva je napravila Victorija Bonya koja je Chanelovu torbicu razrezala škarama i taj video objavila na Instagramu uz opis "Nikada nisam vidjela da ijedan brend nema poštovanja prema svojim klijentima kao Chanel", a dodala je i hashtag #byebyeChanel. 

Nakon Victorije, isto je napravila i TV voditeljica Marina Ermoshkina koja je pak svoju torbicu razrezala vrtnim škarama kako bi bila sigurna da ju je u potpunosti dokrajčila, a taj je video podijelila sa svojih tristo tisuća pratitelja na Instagramu.

Victoriji i Marini pridružila se i DJ Katya Guseva koja je svojim pratiteljima na Instagramu rekla kako ju je inspirirao Marinin postupak te da je i ona odlučila uništiti svoju Chanel torbicu.

“Uvijek sam sanjala da će se Chanel torbica pojaviti u mom ormaru, i konačno sam dobila jednu prošle godine”, napisala je u opisu svoje Instagram objave. “Ali nakon što sam saznala za politiku brenda prema Rusima, odlučila sam ukloniti ove torbe iz svog svakodnevnog života dok se situacija ne promijeni”, dodala je. 

“Ja sam protiv rusofobije i protiv brenda koji podržava rusofobiju i diskriminaciju žena na temelju nacionalnosti. Mi ruske djevojke smo lijepe bez obzira imamo li Chanel torbu ili ne“, poručila je. 

I dok neki Rusi podržavaju ovaj njihov postupak, mnogima je samo bizarno što su ove djevojke odlučile da su dizajnerske torbice relevantna i bitna tema u svijetu u kojemu stotine nevinih ljudi gubi svoje živote dok je Ukrajina još uvijek pod opsadom ruske vojske.

Tvoja reakcija?