Prvi 759 pregleda 01. listopada 2021.

Š ima novu pjesmu: 'Zovite me Bad Boy'

Karlo Kreš poznatiji kao Š, izbacio je svoju drugu pjesmu naziva 'Bad Boy' čiju premijeru možete pogledati sutra na našem YouTube kanalu

Pobjednik druge sezone JoomBoosova hip-hop talent showa 'Rap Camp', Karlo Kreš, poznatiji kao Š izbacio je svoju drugu pjesmu naziva 'Bad Boy'. Premijeru pjesme pogledajte u subotu, 2. listopada na našem YouTube kanalu. 

'Bad Boy' prva je od tri autorske pjesme koje će Š izbaciti tijekom prijava za novu sezonu natjecanja 'Rap School' u kojemu su Hiljson Mandela, Marin Ivanović Stoka i Fil Tilen u potrazi za najhot reperskim talentima na domaćoj sceni.

A kad smo već kod autorskih pjesama, važno je napomenuti kako na svakoj pjesmi postoji autorsko pravo i njemu srodna prava: pravo izvođača i pravo onoga tko je napravio snimku. Ova prava u Hrvatskoj su uređena Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima.

Kad je riječ o glazbi, moguće su različite situacije. Od toga da sva prava pripadaju jednoj osobi koja je pjesmu sama napisala, izvela i snimila ali i da postoji više osoba koje su autori teksta i glazbe, izvođač koji nije autor i zaseban diskograf koji je izradio snimku. Autor djela je osoba koja je djelo stvorila, nije dovoljno samo ga zamisliti, djelo treba i uobličiti: zapisati tekst i note ili ga otpjevati.

Prema zakonu, autori nad svojim djelima imaju imovinska i moralna prava. Imovinska prava jamče autorima zaradu od korištenje njihovih djela i autori ih mogu prenositi na druge osobe. A sva ova prava vrijede i za Š-ove nove pjesme, koje će biti uvod u novi Rap School show!

Prijave za treću sezonu 'Rap Schoola' kreću danas, a traju do 31. listopada. Prijaviti se možete na službenoj stranici: rapschool.24sata.hr, a ubrzo nakon toga kreću epizode showa na JoomBoos YouTube kanalu i svim ostalim platformama.

 

 | Autor:

Ovaj sadržaj dio je projekta Rap School financiranog od strane EUIPO. *Ova objava odražava stajališta autora te se EUIPO ne smatra odgovornim ni za kakvu upotrebu informacija sadržanih u njoj.

 

POGLEDAJTE VIDEO DANA: 

Tvoja reakcija?