Prvi 16676 pregleda 15. prosinca 2022.

Najbolje domaće linzere ćete napraviti s ovim receptom

Sanja Mijac/Instagram

Kolačići bez kojih nitko ne može zamisliti svoj blagdanski stol su definitivno linzeri pa smo zato s vama odlučili podijeliti recept baš za njih. Na vama je samo da se bacite na pripremu

Sastojci: 

  • 15 dag oštrog brašna
  • 15 dag glatkog brašna
  • 50 g mljevenih badema
  • 1 prašak za pecivo
  • 20 dag maslaca
  • 10 dag šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 1 limun (korica)
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat cimeta
  • Džem po želji

Priprema: 

Maslac i šećer miksajte dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte limun, vanilin šećer, sol, cimet i jaje pa dobro izmiksajte. Nakon toga, kako piše Miss7, postepeno davajte brašna koja ste pomiješali s praškom za pecivo i mljevenim bademima. Nastavite miksati pa na kraju dodajte kiselo vrhnje.

Dobiveno tijesto izvadite iz posude i posipajte ga s malo brašna tek toliko da se ne lijepi za ruke pa ga kratko umijesite dok se ne formira u kuglu. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju pa ga stavite u hladnjak na 30-ak minuta.

Kada se tijesto ohladilo, radnu plohu posipajte brašnom pa ga razvaljajte na debljinu od otprilike pola centimetra i raznim kalupima izrezujte linzere. Pazite na to da imate parni broj i da jedan dio njih ima rupu jer ćete ih lijepiti jedan na drugi, a kroz rupu se mora vidjeti džem.

Izrezane linzere stavljajte na tepsiju koju ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite ih pet minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva. Vrijeme pečenja je jako bitno i, ako će vam možda djelovati sirovo, vjerujte da nisu.

Ostavite ih da se ohlade pa keksić koji je cijeli premažite džemom i poklopite ga onim keksićem koji ima rupu. 

Posipajte ih šećerom u prahu i poslužite.

Uživajte u ovim tradicionalnim kolačićima!

 

 

 | Autor:  

Tvoja reakcija?