Prvi 574 pregleda 15. prosinca 2022.

S ovim trikom ćete izračunati savršen broj lampica za jelku

Canva

Ukusi u ukrašavanju božićnog drvca se razlikuju od osobe do osobe. Dok jedni preferiraju crvene i zlatne kuglice, drugi će posegnuti za šarenim ukrasima. No jedno je sigurno, svi će staviti lampice

Stavljanje lampica na jelku najviše ovisi o vašim osobnim preferencijama, ali ako niste sigurni koliko želite da ona bude obasjana, možete pratiti neke smjernice i imati savršeno osvijetljeno drvce. 

 | Autor: canva canva

Profesionalna stilistica, Karin Lidbeck - Brent, koja je u svojoj karijeri ukrasila više stotina drvaca, otkrila je formulaciju koje se ona drži pri ukrašavanju, piše 24sata.

"Doista ne postoje čvrsta pravila. Mnogo toga ovisi o osobnim preferencijama. Prosječna osoba obično ima drvo od 182 centimetra. Dakle, neko općenito pravilo koje treba zapamtiti je da za svakih 30 centimetara koristite jednu žicu, odnosno nit s lampicama. Ja preferiram nit sa 150 lampica", rekla je Karin.

 | Autor: 1000lightbulbs 1000lightbulbs

Ako ste u mogućnosti, izmjerite svoje drvce i zatim na svakih 30 centimetara stavite jednu nit s oko 150 lampica.

 | Autor: canva canva

Lidbeck - Brent za ukrašavanje koristi više lampica od prosječne osobe, ali svakako preporučuje kupnju dodatnih lampica za slučaj da se odlučite staviti više. 

 

 | Autor:  

Tvoja reakcija?