Prvi 1053 pregleda 29. srpnja 2019.

Sa 16 godina osvojio gaming kup i postao milijunaš

Dennis Schneidler/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Kyle 'Bugha' Giersdorf iz američke države Pennsylvanije osvojio je prvi službeni Fortnite World cup na samostalnoj ljestvici i time preko noći postao milijunaš. Bugha je dominirao mečevima od prvog trenutka...

"Napokon se svo vrijeme utrošeno na vježbanje isplatilo", rekao je Kyle nakon meča. 16-godišnjak je počeo sjajno, pa kroz nekoliko mečeva malo usporio, da bi naposlijetku puno prije samog kraja natjecanja već bio siguran u svoju pobjedu, što je pokazivao i njegov smješak.

Osvojio je tri milijuna dolara igrajući tako na prvom masovnom gaming eventu u organizaciji tvoraca Fortnitea, Epic Gamesa, koji se održao na teniskom stadion Arthura Ashea u New Yorku. Bio je otvoren za apsolutno sve igrače megapopularne videoigre neovisno o tome jesu li poznati YouTuberi, Twitcheri ili igraju šutke iz svoje sobe gazeći sve pred sobom.

Istovremeno, ovo je najveća pojedinačna nagrada isplaćena jednom igraču u povijesti Esportsa, a nagrada je bilo zaista za sve. Kvalifikacije  su trajale dugo, a tko god da se našao na finalnom eventu, makar ne ostvario apsolutno nikakve bodove, odnio je kući barem 50.000 dolara.

Velikih gamerskih događaja ne nedostaje ni kod nas. Premijerno otvaranje Esports prvenstva Hrvatske odvilo se protekli vikend i to u znaku League of Legendsa i Fortnitea.

Watch Croatian Esports championship - Fortnite Match 1 from level_eight on www.twitch.tv

Natjecanje u organizaciji UVI Playja i medijsku podršku gaming zajednice Lvl8. je ranije ovog mjeseca u potpunosti oslobođeno plaćanja kotizacija, ponajviše zahvaljujući angažmanu većeg broja sponzora, uključujući A1, Dorinu, Shake&Take i Trikoder.

Watch Croatian Esports championship - Fortnite Match 2 @ Archer7 from level_eight on www.twitch.tv

Sve LoL, Fortnite i FIFA 19 mečeve na Esports prventsvu Hrvatske možete pratiti putem Twitch kanala Lv8.-a u prijenosima uživo svakog petka i subote u 17:00, a nakon toga i tijekom tjedna u reprizama na Lvl8. YouTube kanalu. Jesenska završnica natjecanja održat će se u Zagrebu, odnosno prostorijama Stabla znanja, uz živu publiku, live prijenos i nagrade za neke sretne online gledatelje.

Više čitajte i gledajte ovdje.

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    genijalno!