Najbolji čokoladni keksi bez brašna
Sastojci:
- 3 jaja
- 350 g šećera u prahu
- 100 g kakaa
- pola žličice cimeta
- prstohvat soli
- 150 g nasjeckane čokolade
- sol za posipanje
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje.
U velikoj posudi izmiksaj jaja u prozračnu smjesu. Pomiješaj šećer, kakao, cimet i sol. Postepeno dodaj jaja i nastavi miksati. Kad smjesa postane pregusta za miksanje, upotrijebi špatulu. Na kraju dodaj nasjeckanu čokoladu pa dobro promiješaj.
Oblikuj kuglicu od dvije žlice tijesta, premjesti je na lim i pospi s malo krupnije soli.
Pripazi da razmak između svakog keksa bude barem 5 cm. Peci kekse 10 do 12 minuta u zagrijanoj pećnici.
Pričekaj da se u potpunosti ohlade prije serviranja ili spremanja u posudu s poklopcem.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.