Ova jednostavna torta će vas oduševiti na prvi griz!
Sastojci:
- 120 g maslaca
- 3 jaja
- 50 g kakaa
- 250 g šećera
- 120 g brašna
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu manjeg promjera, od 20 ili 22 cm, premaži maslacem i pobrašni.
Rastopi maslac pa pričekaj da se malo ohladi. Izmiksaj šećer s maslacem, dodaj jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije. Ubaci pomiješano brašno, kakao i prstohvat soli. Izmiješaj drvenom žlicom ili špatulom.
Premjesti u kalup, zagladi i peci 20-25 minuta. Rubovi bi trebali biti pečeni, ali sredina još uvijek mekana.
Pričekaj da se ohladi pa kolač pospi šećerom u prahu. Posluži uz tučeno vrhnje i voće.
Još ovakvih recepata možeš pronaći ovdje!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.