Prvi 450 pregleda 13. ožujka 2023.

Sad možemo predahnuti! Evo kako je bilo na dodjeli Oscara

canva/screenshot/twitter

Moglo bi se reći kako ove godine nije bilo iznenađenja. Na 95. dodjeli Oscara dominirali su filmovi 'Sve u isto vrijeme' s čak sedam osvojenih kipića te njemački film 'Na Zapadu ništa novo' koji je slavio s četiri!

Lady Gaga

Pjevačica je na 95. dodjelu Oscara u ponedjeljak stigla u dugoj crnoj haljini, koja je jednim dijelom bila prozirna. Mnogi su je htjeli uslikati iz što boljeg kuta, a jedan fotograf se spotaknuo i pao. Čim je čula vrisak, zastala je i vratila se nekoliko koraka unatrag kako bi fotografu pružila ruku i pomogla mu ustati. 

@dailymail The queen of the people 👑 #fyp #oscars95 #champagnecarpet #ladygaga ♬ original sound - Daily Mail

Pop ikona je priredila nezaboravno emotivan nastup odjevena u poderane traperice, sivi T-shirt i starke, bez šminke na očima i usnama.

Možda te zanima... KVIZ: Nastavite nazive filmova nagrađenih Oscarom

GaGa je u Dolby Theatru izvela svoju pjesmu 'Hold My Hand' iz filma 'Top Gun: Maverick', za koju je bila nominirana za Oscara u kategoriji 'Najbolja originalna pjesma.'

U istoj kategoriji je bila nominirana Rihanna (35) za pjesmu 'Lift me Up' iz filma 'Black Panther: Wakanda Forever'. Niti jedna od ove dvije pjevačice nije osvojila prestižni kipić. Nagradu su osvojili Rahula Sipligunja i Kaala Bhairava za pjesmu 'Naatu Naatu' iz filma 'RRR'.

Brendan Fraser

Zbog toga što je optužio predsjednika udruge, stavljen je na 'crnu listu' Hollywooda, zbog čega se neko vrijeme povukao iz javnosti i nije se više od 15 godina pojavio u filmskoj A-produkciji. 

U ponedjeljak je svojio Oscara za najboljeg glumca za film 'The Whale'. Njegov put do prestižne nagrade bio je pun uspona i padova, a glumac nije mogao sakriti sreću i suze kada su proglasili njegovo ime.

Njegova karijera započela je 90-ih godina prošlog stoljeća, kada je Brendan bio jedan od najpoznatijih glumaca na svijetu. Imao je uloge u kultnim filmovima poput 'George iz džungle', 'Encino Man' i u franšizi 'Mumija'. 

Angela Bassett

Da je osvojila Oscara, bio bi to povijesni trenutak jer bi bila prva holivudska zvijezda kojoj je to uspjelo u filmu o superjunacima. Kamere su uhvatilu njenu reakciju o kojoj Twitter i dan nakon dodjele bruji.

'Trebala je zapljeskati. Trebala je to učiniti. Njezina reakcija je, u najmanju ruku, nesportsko ponašanje', napisali su na Twitteru. 

Ovo joj je bila druga nominacija. Oscar joj je prvi put izmaknuo 1993. kada je bila nominirana u kategoriji glavne glumice za ulogu Tine Turner u biografskom filmu "Što ljubav ima s tim".

'Sve u isto vrijeme'

Filmu snimljen prije čak tri godine, čija se premijera dugo odlagala uslijed pandemije, pomeo je konkurenciju s čak 7 osvojenih Oscara. Riječ je o djelu kojeg u početku publika nije obožavala, da bi se pretvorio u jednog od favorita. 

Pobjedu je odnio u kategorijama za najboljeg sporednog glumca (Ke Huy Quan), najbolju sporednu glumicu (Jamie Lee Curtis), najbolju glavnu glumicu (Michelle Yeoh), najbolji scenarij, najbolju montažu, najbolju režiju te najbolji film.

Jedan od emotivinijih trenutaka dogodio se kada je 51-godišnji Ke Huy Quan dobio Oscara! Kao dijete glumio je u filmovima Indiana Jones i ukleti hram i Goonies, te se na filmu nije pojavio čak 30 godina! Prilikom preuzimanja kipića uzviknuo je 'Mama, osvojio sam Oscara'

Tvoja reakcija?