Prvi 29 pregleda 29. veljače 2016.

Sam Smith Oscara posvetio gej zajednici

sam smith
Pixsell

Sam je naglasio da pred publikom stoji kao ponosan gej muškarac te da će uskoro svi biti jednaki

Sam Smith osvojio je Oscara za najbolju originalnu pjesmu, "Writing's On The Wall" za film o Jamesu Bondu "Spectre". Oscara je posvetio LGBT zajednici. 

- Pročitao sam da je Sir Ian McKellen rekao da nijedna deklarirana gej osoba nije nikad osvojila Oscara. Ako je to istina, a čak i ako nije - želim svoju nagradu posvetiti LGBT zajednici diljem svijeta - rekao je Smith. Naglasio je i da stoji pred publikom kao ponosan gej muškarac i da se nada da će jednog dana svi biti jednaki. 

U povijesti Akademije nijedan deklarirani gej glumac nije osvojio zlatni kipić, no Smith deftinitivno nije prvi homoseksualac koji ga je osvojio.  

Prije njega to su bili Elton John za pjesmu "Can You Feel the Love Tonight", Dustin Lance Black, koji je osvojio nagradu za najbolji originalni scenarij za film "Milk", Melissa Etheridge za najbolju originalnu pjesmu "I Need To Wake Up", Stephen Sondheim također za najbolju originalnu pjesmu "Sooner of Later (I Always Get My Man) koju je pjevala Madonna u filmu Dick Tracy, Bill Condon za najbolji originalni scenarij za film "Gods and Monsters", Alan Ball također za scenarij, za film "American Beauty" te Joel Grey, koji je osvojio nagradu za najboljeg sporednog glumca u filmu "Cabaret" 1972., ali on je tek prošle godine javno priznao da je gej. 

Tvoja reakcija?