Čokoladni mousse je jedan od onih deserata koji vole svi - i mlađe i starije generacije. Njegova jednostavna priprema zasigurno pridonosi tome što je već godinama pri vrhu najdražih recepata svim slatkoljupcima
Sastojci:
- 90 g čokolade za kuhanje
- Jaje
- 250 ml vrhnja za šlag
- 2 listića želatine
- Rum
- 2 žlice soka od naranče (po želji)
Priprema:
Za početak, namočite želatinu u malo hladne vode ili soka od naranče, čokoladu ostavite da se otopi u posudi uronjenoj u toplu vodu.
Jaje dobro razmutite pjenjačom i umiješajte u smjesu od čokolade.
Istucite vrhnje u šlag, zagrijte želatinu i pustite da se otopi. Pažljivo dodajte rum, otopljenu želatinu i šlag u čokoladnu smjesu.
Napunite kalupe i stavite u hladnjak da se smjesa stvrdne.
Uživajte!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.