Prvi 1719 pregleda 23. ožujka 2019.

Šest jezivih poziva i slučajeva koji nikad nisu riješeni!

screenshot 24sata

Kad ovo pročitate nećete moći mirno zaspati

Postoje ti neki slučajevi u povijesti koje ni najbolji istražitelji nisu uspjeli riješiti, kao i oni koji spadaju u kategoriju 'teorija zavjere' i naprosto su neobjašnjivi. E pa, ovih šest telefonskih poziva su upravo nešto između prve i druge kategorije, a kad ovo pročitate, nećete moći samo tako zaspati, piše 24sata.

1. Tinejdžer koji je nestao usred poziva roditeljima

Student Brandon Swanson (19) 2008. godine se kasno vraćao kući. Vozio je cestom uz šumu, a onda naglo sletio u jarak. Nije bio ozlijeđen pa je uspio nazvati roditelje da im javi što mu se dogodilo. Objasnio im je gdje se nalazi, a kad su se oni pojavili na toj lokaciji, ni njega ni automobila nije bilo, piše 24sata.

Sljedećih 45 minuta proveli su na telefonu, a Brandon je i dalje tvrdio kako se nalazi na lokaciji koju im je dao te kako vidi svjetla obližnjeg gradića. Usred svega je odjednom viknuo 'Oh, sranje!' i to je bilo to. Od tog se 14. svibnja 2008. Brandon smatra nestalim.

Njegov auto pronađen je 120 dana nakon nesreće, a telefonski zapis je otkrio da je zapravo bio 32 km dalje od lokacije na kojoj je mislio da se nalazi. Neki tvrde da je možda pao u rijeku te tako nestao, no njegov mobitel zvonio je još danima nakon nestanka...

2. Primao anonimne prijetnje 10 godina

via GIPHY

Bashir Kouchacji 70-ih je godina prošloga stoljeća napustio Libanon i u Washingtonu otvorio uspješan marokanski restoran. I to je nekog nepoznatog toliko zasmetalo da ga je sljedećih deset godina maltretirao pozivima na telefon. Netko ga je nazivao i doma i u restoran, a sve je s vremenom eskaliralo. Pozivi su bili sve učestaliji, a osoba s druge strane počela je oponašati jezivi glas male djevojčice. 

Kad je otputovao u Philadelphiju, u posjet sestri, pozivi su se nastavili i tamo, iako mobitela tada još nije ni bilo. Zvali su ga na sestrin kućni telefon. Kad se slučaju posvetio FBI, sve je postalo još čudnije. Otkrili su činjenicu da su pozivi obavljeni s različitih telefonskih govornica i to toliko često da je bilo malo šanse da ga zove jedna jedina osoba. Pozivi su s vremenom bili sve rjeđi, a nestali su tek 1995. Nikad nije otkriveno tko stoji iza njih.

3. Nestala medicinska sestra

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Find Donna Lass; september 6, 1970 in south lake tahoe, california, united states. the last time twenty five year old donna was seen was as she clocked out of work at 1:50am. her car would be found parked at her apartment complex, though there was no definite sign of her having made it inside. on september 7, a still unidentified man called donna’s landlord and boss to tell them the same misinformation about donna having a family emergency that will cause her to be out of town indefinitely. donna’s disappearance was tentatively linked to the zodiac when ciphers were found graffitied on her reward posters. it has also been reported that ted bundy was suspected, but no reports that he was ever interviewed about donna. donna remains missing, though is suspected to have passed away in september 1970.

Objavu dijeli another true crime insta 🧸🔪 (@notdotforgotten)

Medicinska sestra Donna Lass (25) u 70-im godinama prošloga stoljeća radila je u hitnoj pomoći kasina u South Lake Tahoeu u Kaliforniji. Jednog jutra njezinog najmodavca i šefa nazvao je nepoznati muškarac koji se predstavio kao član njezine obitelji i objasnio im kako će Donna izbivati s posla neko vrijeme iz zdravstvenih razloga. 

Njezin je šef posumnjao u priču pa je nazvao njezinu majku da provjeri o čemu se radi. Ona je pobila cijelu priču. Donnin auto bio je pred njezinim stanom. Ali, poanta je u tome da Donna nakon toga više nikada nije viđena.

Šest mjeseci kasnije novinar Paul Avery dobio je kriptiranu poruku, kakve je dobivao i od legendarnog serijskog ubojice Zodiaca. Njezin je ubojica poželio da policija misli da je Donnu ubio baš Zodiac, no promašio je u jednom vrlo bitnom detalju; ubojica Zodiac nikada nije skrivao svoje žrtve. 

4. Zbog anonimnog poziva osudili ga da je ubio suprugu

via GIPHY

Bila je 1931., a William Wallace radio je kao prodavač osiguranja. Kad je jedne večeri stigao u klub ljubitelja šaha, Wallacea je dočekala poruka - zvao ga je izvjesni R. M. Qualtrough i tražio je da se nađu sljedeći dan u 19:30 sati, a ostavio je i svoju adresu. On je sljedeći dan zaista vlakom krenuo na drugi kraj grada u namjeri da nepoznatom čovjeku proda policu osiguranja.

Kad je shvatio da su mu dali lažnu adresu, vratio se doma. Ondje je, pak, našao svoju mrtvu suprugu. Ona je ubijena u vrijeme kad njega nije bilo kod kuće. Policija se bacila na istraživanje slučaja, no to nije dugo trajalo. Za njezino je ubojstvo bio kriv tajnoviti R. M. Qualtrough. No, tko je Qualtrough? Policija je zaključila da je to, ni više ni manje nego - Wallace. Oni su to objasnili tvrdnjom da je Wallce podmetnuo spornu poruku samome sebi kako bi imao alibi. 

Ipak, zaposlenik u klubu šahista je bio siguran da glas u slušalici nije Wallaceov. U stanu je nađena hrpa krvi, a na njemu ni jedna kap. Također, ubijena supruga pričala je s dostavljačem taman u vrijeme kada je Wallace napuštao kuću, što je on i potvrdio. Iako je izgledalo da je slučaj izgubljen, sud ga je oslobodio. Tajnoviti 'Qualtrough' nikada nije identificiran ili uhićen, a danas su mnogi uvjereni kako je to zapravo bio bivši zaposlenik Wallaceove osiguravajuće kuće. 

5. Poziv koji je oživio neriješeni slučaj star 25 godina

via GIPHY

Mlada djevojka Judith Hyams nestala je bez traga te 1965. godine u Goral Cablesu na Floridi. Njen je automobil pronađen u Atlanti s krvlju na stražnjem sjedištu. Hyams je bila trudna i nedavno se razvela, što je značilo da je tada bila meta brojnih osuda s obzirom na društvo i kulturu koja je vladala 60-ih godina u SAD-u. 

Hyams je samo nekoliko dana ranije dogovorila ilegalni abortus kod mađarskog liječnika Georgea Hadjua koji baš i nije imao najbolju reputaciju. On je optužen zbog 'zavjere da se izvrši abortus', no izvukao se s jamčevinom i napustio zemlju. A onda su svi zaboravili na Judith Hyams. 

Dva i pol desetljeća kasnije, 1990. godine, policiju u Coral Gablesu nazvao je radijski voditelj iz Nebraske koji je tvrdio da ima informacije o njezinu nestanku. Kad mu je policajac uzvratio poziv, s druge je strane bila zbunjena osoba koja nije znala o čemu ovaj priča. Voditelj mu je objasnio kako ga on nikad nije zvao i kako nema pojma tko je Judith Hyams.

Na kraju je ispalo da je policiju nazvao netko iz potpuno druge države, pretvarajući se da je poznati radijski voditelj. Nešto kasnije stigao je još jedan poziv, a muškarac s druge strane tvrdio je da je Hyams živa i da živi u Omahi. Netko se samo šalio? To je bilo moguće, no, u to bi vrijeme bilo vrlo teško doći do podataka o slučaju od prije 25 godina u sasvim drugoj državi. 

Kad je stigao treći poziv, muškarac s druge strane predstavio se kao informant FBI-ja koji je u mađarskoj upoznao Dr. Hadjua, a kao dokaz je ponudio i njegov broj koji se poklapao. Policijski narednik pozvao je ekipu emisije 'Neriješeni misteriji', a nakon emitiranja stiglo mu je i anonimno pismo. 

Pisalo je: "Judith Hyams nije živa. Došla je obaviti abortus, a kad je dobila injekciju anestetika, njen je organizam reagirao vrlo burno. Imala je alergijsku reakciju. Sve što je moglo biti poduzeto je i poduzeto, no reakcija je bila fatalna. Tijelo je bačeno u zaljev 'Biscayne'." Međutim, nitko uključen nikad nije pronađen. Ni anonimni pozivatelj ni tijelo mlade Judith.

6. Anonimni poziv koji je najavio smrt J. F. Kennedyja

Smrt jednog od najomiljenijih i najpoznatijih predsjednika SAD-a vrlo je draga tema teoretičara zavjera. Svima onima koji odbijaju takve teorije sigurno u prilog ne ide još jedan misteriozni poziv s ove liste koji mnogo toga otkriva, ali i komplicira?!

Nekoliko trenutaka nakon 10 sati ujutro, telefonski operater u Oxnardu u Kaliforniji primio je poziv: "Predsjednik će umrijeti u sljedećih desetak minuta!". Deset je minuta prošlo, a žena s druge strane i dalje je govorila kako će biti 'pucnjave u svim prozorima u 10:30', kako je vlada preuzela sve i tako dalje. Poklopila je slušalicu u 10:25. Operater je prijetnje otpisao s obzirom da je predsjednik dnevno dobivao na desetine njih. A i Kennedy ionako nije bio u Kaliforniji.

No, došao je taj 22. studeni 1963. Predsjednik je upravo bio u povorci u Dallasu. U 10:30, kao što je to navjestio ženski glas telefonskom operateru, ubijen je J. F. Kennedy i to baš s prozora, što je anonimna žena također najavila.  Zanimljivo, Kennedy je trebao ranije proći dionicu na kojoj je ubijen, no kasnio je jer se svako malo zaustavljao i rukovao s prolaznicima. Operater se kasnije prisjetio da mu je ženski glas nakon 10:10 rekao da će predsjednik umrijeti u 10:30 dok se u pozadini čula zvonjava drugog telefona i dizanje slušalice. Mora da je ona informaciju dobila od ubojice ili pak njegovih suradnika.

Iako se radi o stvarnim događajima i policija nikada nije utvrdila tko je bio s druge strane veze, teoretičari zavjera kažu kako je to bila glumica Karyn Kupcinet. Ona je, naime, pronađena mrtva u svom stanu šest dana nakon ubojstva predsjednika. Ona je, vjeruju mnogi, znala povjerljive informacije o njegovu ubojstvu, s obzirom da je njezin otac bio prijatelj Jacka Rubyja, čovjeka koji je ubio Oswalda te čovjeka okrivljenog za ubojstvo Kennedyja. Ipak, ni osoba ni lokacija s koje je obavljen poziv nisu otkriveni, pa istražitelji vjeruju da se radi samo o slučajnosti i histeričnoj ženi koja je sve ovo samo 'slučajno pogodila'.

POGLEDAJ NOVI VIDEO NA JOOMBOOSU:

Zanima te zašto je Petrino YouTube ime SaamoPetraa? Saznaj u novoj knjizi koja je u prodaji na Žutom kliku, kioscima Tiska i knjižarama! 

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    omg prebrutalnooo :O