Za ovaj slatki recept neće vam biti potrebno previše sastojaka, a uz to je i vrlo jednostavan za pripremu te lagan, prozračan i osvježavajuć. Taman za vikend i proljeće!
Sastojci:
- 270 grama brašna (pola oštrog, pola glatkog)
- 220 ml tekućeg jogurta
- jedan vanilin šećer (ili malo ekstrakta vanilije)
- 200 grama šećera
- 4 jaja
- pola vrećice praška za pecivo
- 400 grama svježih jagoda
Pogledajte video:
@helenapudic Jednostavan i sočan kolač s jagodama🍓🍓 270 g brašna 220ml tekućeg jogurta vanilin šećer ili ekstrakt vanilije 200 g šećera 4 jaja 1/2 praška za pecivo 400 g jagoda Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg. Žumanjke, šećer i vanilin šećer umutiti pjenasto, pa dodati jogurt. Brašno i prašak za pecivo pomiješati sjediniti pa prosijati u smjesu sa jajima i jogurtom. Lagano mikserom sve sjediniti. Bjelanjke umiješati sa špatulom. Izliti smjesu u pouljen i pobrašnjen pleh. Gore posložiti jagode te staviti peći na 180°C u zagrijanoj pećnici oko 20-25 minuta. Kada se prohladi posuti šećerom u prahu. U slast! #kolac #kolač #visnje #desert #recept #recipe #instamood #instadaily #oldrecipes#slatko #sweet #dessert #strowberry🍓 #jagode #fruitcake #vocnikolaci #jednostavnirecepti #brzirecepti #insta #instalike #instadaily #instamood #spring#fjp #foryou #foryoupage ♬ Elegant and lively violin jazz - Cuisine, food, gourmet, cafe(1310636) - Ponetto
Priprema:
1. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg. Žumanjke, šećer i vanilin šećer (ili ekstrakt vanilije) pjenasto umutite pa unutra umiješajte i tekući jogurt.
2. Brašno i prašak za pecivo sjedinite pa prođite smjesom kroz sito kako bi se riješili mogućih grudica. Dodajte u smjesu od žumanjaka i šećera te lagano miksajte dok se sve ne sjedini.
3. Snijeg od bjelanjaka lagano umiješajte u ostatak smjese, ali ne mikserom, već špatulom, da ne 'izbijete' sav zrak iz bjelanjaka te da vam biskvit ostane prozračan i sočan.
4. Izlijte smjesu za biskvit u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, na vrh utisnite narezane svježe jagode i pecite kolač na 180 stupnjeva nekih 20-25 minuta.
Kad se malo ohladi, pospite šećerom u prahu i poslužite!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.