Prvi KORONA VIRUS 602 pregleda 19. svibnja 2020.

Škola u doba korone: Nika i Bruno na online konferenciji

Prva online konferencija o obrazovanju 20. svibnja okuplja vodeće stručnjake i odgovara na brojna aktualna pitanja o školstvu, a u raspravi sudjeluju i JoomBoosovci Nika i Bruno.

Ova će školska godina završiti ovako ili onako. No bilo bi neophodno već sad pripremiti ozbiljne planove za jesen, za iduću školsku godinu. Osim toga, očekujemo ozbiljnu analizu svega provedenog dosad, od Škole za život do škole na daljinu, eksperimentalnog programa, provođenja kurikuluma i edukacije nastavnika. Bez toga su svi daljnji potezi i reforma upitni. Kažu tako sugovornici koji će u srijedu, 20. svibnja, sudjelovati na online obrazovnoj konferenciji 24sata.

YouTube i Facebook 24sata, srijeda, 10:00 sati

Kao i na svim prethodnim konferencijama, okupili smo stručnjake kako bismo im postavili pitanja iz ovog, za hrvatsko društvo jednog od najvažnijih životnih područja. A tih pitanja nikad nije bilo više. Kakve će posljedice na učenike, nastavnike, učenje i podučavanje ostaviti škola na daljinu, uvedena u ekstremnoj, nikad dosad doživljenoj situaciji globalnog lockdowna? Zašto se nadležne institucije “loptaju” s djecom i roditeljima, zašto im se prepuštaju odluke i kako uopće podvući crtu pod ovu nastavnu godinu? Koliko su zakinuti maturanti, osmaši, dakle oni koji prelaze u nova obrazovna razdoblja?

Od 10 sati na YouTube i Facebook kanalima 24sata u srijedu pratite iskustva i promišljanja naših gostiju u nekoliko blokova, a uvodno poslušajte ministricu Blaženku Divjak u ekskluzivnom intervjuu o digitalnoj transformaciji školstva i obrazovnoj reformi. Slijedit će “Riječ učenika i roditelja”“Riječ nastavnika i ravnatelja”“Riječ stručnjaka”, a tijekom konferencije na panelu ćemo u studiju 24sata okupiti i ljude koji obrazovanje promišljaju već više od 20 godina.

Sudjeluju u JoomBoosovci, Nika i Bruno

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

E pa dragi moji maturanti! Ovaj put je za sve moje žene i muškarce😅 Jeste li već odabrali studij na kojem ćete nastaviti obrazovanje? Znam da ima puno nedoumica pa sam tu da moj primjer bude od pomoći! Ja sam odabrala preddiplomski studij digitalnog marketinga, jer na Visokom učilištu Algebra pripremaju studente za digitalna zanimanja na globalnom tržištu rada! Ako još niste sigurni u svoj odabir družimo se u srijedu 13. svibnja na Virtualnom danu otvorenih vrata s voditeljima studija, studentima i alumnijima koji će odgovoriti na sva tvoja pitanja. Prijave su na linku u mom opisu profila! Isto tako troje maturanata koji se prijave i sudjeluju na Virtualnom danu, dobit će i Algebrinu T-shirticu iz njihovog webshopa! Podijelimo ti besplate savjete i još te i obučemo🤓

Objavu dijeli Nika Pavičić (@xniks2x)

Tako će vam osnovnoškolke Zora, Bruna i Laura i njihove mame ispričati kako to izgleda kad dnevni boravak postane učionica, a maturanti i naši JoomBoosovci Nika i Bruno otkrit će vam jesu li spremni za državnu maturu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cemu kapa na +20 🤔

Objavu dijeli 𝘽𝙧𝙪𝙣𝙤 𝙇𝙪𝙠𝙞𝙘 (@brunolukic)

Svoja će iskustva i razmišljanja o školi na daljinu iznijeti i Tamara Šoić, profesor savjetnik u Tehničkoj školi Rijeka, Marija Luković, ravnateljica OŠ Gustava Krkleca u Zagrebu, Nikolina Matovina Hajduk, učiteljica savjetnica u OŠ Pavleka Miškine u Zagrebu, dr. sc. Vedrana Bekavac Šuvar, učiteljica savjetnica u OŠ Zagvozd, te Igor Matijašić, ravnatelj OŠ Milana Langa u Bregani.

Na panelu uživo pridružit će nam se petero sugovornika: Zlatko Stić, ravnatelj Prirodoslovne škole Vladimir Prelog u Zagrebu, Ljiljana Crnković, ravnateljica XV. gimnazije u Zagrebu, Sanja Petrušić Goldstein, ravnateljica OŠ “Lauder Hugo Kon” u Zagrebu, Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje,te Ivan Plantić, nastavnik OŠ Smokvica s Korčule. S njima ćemo analizirati današnje školstvo, te čuti kako organizirati školu koja daje najbolje rezultate.

Što možemo naučiti iz ove školske godine?

Na kraju konferencije odgovore na neka od pitanja, kao i savjete što pozitivno treba izvući iz izazovnih situacija poput ove školske godine, svima će nam dati Boris Jokić, znanstveni suradnik na Institutu za društvena istraživanja, Snježana Prijić Samaržija, ravnateljica riječkog sveučilišta, Iva Brčić, praktičarka terapijskih tehnika eu krovne organizacije za dječju i adolescentnu psihoterapiju i predsjednica udruge Najsretnija beba, te Saša Ceci, znanstveni suradnik Instituta Ruđer Bošković i predavač.

Pridružite nam se u srijedu, 20. svibnja, u 10 sati na YouTube i Facebook kanalima 24sata!

 

 

Najcool JoomBoos posterbook pronađi na svim kioscima Tiska!

 | Autor:

Tvoja reakcija?