Prvi 2384 pregleda 27. ožujka 2019.

Slao račune Googleu i Fejsu i tako im ukrao 122 milijuna dolara

Terry Mackin/Tweeter

Litavac ukrao 122 milijuna dolara od Facebooka i Googlea jednostavnim slanjem računa koji su plaćeni

Prošli tjedan je Evaldas Rimasauskas optužen za prevaru, tešku krađu identiteta i optužbe za pranje novca, nakon što je priznao da je ukrao 99 milijuna dolara od Facebooka i 23 milijuna dolara od Googlea između 2013. i 2015. godine, piše Sick Chirpse.

via GIPHY

Genijalni um?

Kako jedan čovjek može ukrasti 122 milijuna dolara od dva najveća korporativna diva na svijetu? On im je samo poslao račune za predmete koje nisu kupili, koje on nije predao, a oni su ih poslušno platili. Fakture su bile popraćene krivotvorenim računima, ugovorima i pismima koja su lažno izvršena i potpisana od strane rukovoditelja i agenata žrtava. Također je lažirao poruke e-pošte koje su izgledale kao da dolaze od korporativnih upravitelja.

via GIPHY

Ima se, može se

Očigledno se nitko nije potrudio provjeriti jesu li računi legitimni i zato su samo nastavili plaćati tom čovjeku kad god je to tražio. Evaldas se pretvarao da je divovski tajvanski proizvođač hardvera Quanta Computer Inc, te je registrirao tvrtku u Latviji s istim imenom. On je pristao na gubitak 50 milijuna dolara, a još nije jasno što je učinio s preostalih 72 milijuna dolara. Pred Evaldasom je najvjerojatnije 30 godina zatvora.

via GIPHY

Oglasili se iz Googlea

Iz Googlea kažu: "Otkrili smo ovu prijevaru i odmah upozorili vlasti. Povukli smo sredstva i zadovoljni smo što je ovo pitanje riješeno".

Nevjerojatno. Evaldas Rimasauskas je u biti moderni Robin Hood. Pa, osim dijela u kojem on daje siromašnima jer zvuči kao da je zadržao samo 122 milijuna dolara za sebe. Tko zna, možda bi se uspio izvući da nije bio tako pohlepan. Ne bi li bilo dovoljno par milijuna dolara?

Što misliš o ovom bizarnom slučaju?

POGLEDAJ NOVI VIDEO NA JOOMBOOSU:

Zanima te zašto je Petrino YouTube ime SaamoPetraa? Saznaj u novoj knjizi koja je u prodaji na Žutom kliku, kioscima Tiska i knjižarama! 

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    whaaaaat? hahahhahahahhahah