Ova osvježavajuća salata je idealna za ljetne dane
Sastojci:
- 450 g kozica
- 1 limeta
- 1 stabljika celera
- 1 ljutika
- 2 žlice korijander listića
- 1 avokado
- 1/4 majoneze
- prstohvat soli
- zelena salata
Priprema:
U velikom loncu zakuhaj vodu. U međuvremenu, napuni srednju zdjelu ledom i hladnom vodom za ledenu kupku. Obloži pleh dvostrukim slojem papirnatih ručnika.
Ubaci 450 g sirovih kozica u kipuću vodu. Kuhaj dok kozice ne postanu ružičaste i potpuno kuhane, oko 2 minute za svježe i 3,5 minute za smrznute. Ocijedi. Prebaci kozice u ledenu kupku. Kada se ohlade, ponovno ih ocijedi i ukloni preostale kockice leda.
Prebaci kozice na papirnate ručnike i složi ih u jednom sloju da se osuše. Iscijedi 1 srednju limetu dok ne dobiješ 2 žlice soka. Sitno nasjeckaj 1 srednju stabljiku celera (oko 1/2 šalice) i 1 malu ljutiku (oko 1/4 šalice).
Skini listove s grančica svježeg korijandra i sitno ih nasjeckaj (2 žlice). Prepolovi i izvadi košticu iz 1 zrelog srednjeg avokada. Nareži jednu polovicu avokada na kockice veličine 1 cm.
Izvadi meso preostale polovice avokada u srednju zdjelu. Dodaj 1/4 šalice majoneze i vilicom zgnječi avokado, a zatim miješaj dok ne postane glatko. Dodaj sok od limete i 1/4 žličice soli i miješaj dok se ne sjedini.
Dodaj celer, ljutiku i korijandar te dobro promiješaj. Dodaj kozice i preostale komade avokada u zdjelu, zatim miješaj dok se sve ravnomjerno ne obloži, pazeći da komadići avokada ostanu cijeli.
Probaj i začini solju po potrebi. Posluži na tostiranom kruhu ili na zelenoj salati.
Originalni recept potražite na portalu MissGastro!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.