Ako vam je ostalo starog kruha, kupite jagode i bacite se na pripremu ovog slatkog doručka
Sastojci:
- 400 g jagoda
- 100 g šećera + 2 žlice
- 200 g krem sira
- Žlica naribane korice naranče
- Žlica soka od naranče
- Žličica ekstrakta od vanilije
- 500 g starog kruha
- 5 velikih jaja
- 250 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Prvo dublju četvrtastu posudu premažite maslacem, a jagode operite i narežite na četvrtine.
200 g jagoda pomiješajte s dvije žlice šećera. Krem sir izmiksajte sa 100 g šećera pa dodajte koricu i sok naranče te ekstrakt vanilije.
Kruh narežite na šnite ili na kocke pa pomiješajte sa smjesom krem sira. Prebacite u pripremljenu posudu, nadjenite jagodama pa prelijte s umućenim jajima i slatkim vrhnjem.
Pokrijte folijom te stavite u hladnjak na barem sat vremena. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Po složencu pospite preostale jagode pa pecite 40-50 minuta. Izvadite iz pećnice kad poprimi zlatnu boju.
Uživajte!
Originalni recept pronađite na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.