Prvi KORONA VIRUS 1391 pregleda 12. ožujka 2020.

Tom Hanks prva slavna osoba pozitivna na koronavirus

MONICA ALMEIDA/REUTERS/PIXSELL

Tom Hanks prvi je celebrity za koju se saznalo da je pozitivna na koronavirus.

Američki glumac i oskarovac Tom Hanks i njegova supruga, glumica Rita Wilson, pozitivni su na koronavirus, objavio je Hanks u srijedu na društvenim mrežama, javlja 24sata.

Hanks je na Twitteru napisao da su se on i supruga na koronavirus testirali u Australiji gdje radi na filmu nakon što su osjetili umor i bol s blagom vrućicom.

"Osjećali smo se malo umorno, kao da imamo prehladu i bolove (...) Da budemo jasni, kao što se trenutno preporučuje, testirali smo se na koronavirus i utvrđeno je da smo pozitivni", napisao je Hanks. Naveo je i da će oboje biti "testirani, promatrani i izolirani" onoliko dugo koliko bude potrebno. 

Prva slavna osoba za koju se saznalo da je pozitivna na koronavirus

Hanks je prva američka slavna osoba za koju se zna da je pozitivna na koronavirus koji je u SAD-u zarazio više od tisuću osoba.

New York Times izvijestio je da je Hanks bio u Australiji kako bi snimio film o životu Elvisa Presleyja, u kojem glumi Presleyjevog menadžera - pukovnika Toma Parkera. Film je stavljen na čekanje kako bi procijenila situacija. 

"Saznali smo da je član našeg filma o Elvisu, koji je trenutno u pretprodukciji u Australiji, pozitivan na Covid-19", navodi s u priopćenju filmskog studija Warner Bros bez imenovanja Toma Hanksa. Dodaje se i da rade s relevantnim australskim zdravstvenim agencijama kako bi identificirali i kontaktirali sve koji su možda došli u izravan kontakt s "tom osobom".

Hanks je osvojio Oskare za svoje uloge u filmovima "Philadelphia" i "Forrest Gump".

Tvoja reakcija?