Ovaj desert, Jamie je prvo posvetio princu Archieju, sinčiću vojvotkinje Meghan i princa Harryja. Pet godina poslije, posvetio ga je Wimbledonu, popularnom grand slam turniru koji se trenutačno održava u Londonu
Sastojci:
- 400 g jagoda
- 6 jaja
- 200 g + 1 žlica smeđeg šećera
- limun
- žličica ekstrakta od vanilije
- 150 g oštrog brašna
- 150 g džema od jagoda
- 3 žlice sirupa od bazge
- 1 mahuna vanilije
- 600 ml slatkog vrhnja
- šećer u prahu
- pola svežnja metvice
- 7 g liofiliziranih jagoda
Priprema:
Šest jagoda nareži na tanke kriške. Lim dimenzija 35 x 40 cm prekrij papirom za pečenje te po njemu poslaži tanke kriške jagoda. Stavi lim s jagodama u hladnu pećnicu i pusti da se u njoj ugrije na 180 stupnjeva. Kad pećnica postigne željenu temperaturu, izvadi lim s jagodama.
Cijela jaja miksaj sa šećerom i ekstraktom vanilije najmanje 5 minuta, dok se smjesa ne utrostruči i postane blijeda. U smjesu naribaj koricu limuna, a potom oprezno umiješaj brašno.
Biskvit prelij preko jagoda. Peci 15-ak minuta, odnosno dok ne dobije zlatno-žutu boju.
Drugi papir za pečenje pospi žlicom smeđeg šećera pa pečeni biskvit premjesti na taj papir tako da su jagode prema dolje (odnosno prema van) i zarolaj ga.
Sitno nareži preostale jagode, stavi ih u zdjelu s džemom i sirupom od bazge. Sve dobro izmiješaj i pusti da se macerira.
Slatko vrhnje istuci u šlag zajedno sa sastruganim sjemenkama vanilije i žlicom šećera u prahu. Liofilizirane (freeze-dried) jagode u blenderu usitni u fini prah.
Odrolaj biskvit te na njega namaži mješavinu maceriranih jagoda i većinu šlaga. Zarolaj biskvit pa roladu ukrasi ostatkom šlaga i jagoda te listićima mente. Pospi prahom od jagoda.
Još ovakvih recepata možete pronaći na portalu MissGastro!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.