Prvi 66 pregleda 13. svibnja 2017.

Slavuj o kojem svi pričaju: Marko Vukes je nova zvijezda

Marko Vukes

Počeo je pjevati u voćnjaku na jabuci, a danas je na putu da postane nova zvijezda

Marko Vukes jedan je od najperspektivnijih mladih izvođača na domaćoj glazbenoj sceni koji je glazbu otkrio još kao dječak. Pjevanje je počeo vježbati, kako kaže, u voćnjaku na jabuci, a prvi hit koji je pjevušio pjesma je "Čuča".

Osim zabavne, okušao se i u tamburaškoj glazbi nastupivši na festivalu ''Pjesma i tambura'', a najdraži festival na kojem je bio je Međimurski festival zabavne glazbe. Karijeru je nastavio u popularnoj grupi Joy no početkom godine razišao se s bendom i krenuo u solističke vode.

Prvi singl "Srce priznat neće" osvojio je radijski eter, zvijezda spota bila je glumica Tijana Pečenčić, djevojka hrvatskog glumca Janka Popovića – Volarića, a s novim singlom "Ako išta vrijedi" nada se da će također osvojiti glazbene urednike i publiku. Zašto je napustio grupu Joy, koje su mu neostvarene želje te tko je glumica koja je osvojila njegovo srce, podijelio je u intervjuu s nama. 

Prije nekoliko mjeseci razišao si se s grupom Joy i krenuo u solo karijeru. Što je presudilo?

Još kao dijete kada sam se počinjao baviti glazbom i vrlo brzo postao svejstan da je to moj put bio sam spreman na suradnju s mnogim kolegama. Mnogi od njih su me podržali na tom putu, a jedni od njih bili su dečki iz grupe Joy. Šest godina kao njihov frontman stekao sam puno iskustva i na tome sam im neizmjerno zahvalan. Ali u svakom pjevaču se krije glazba koju želi pjevati, koju bolje osjeća, pa sam se ohrabrio krenuti u solo vode. To sam oduvijek želio I drago mi je što su to i oni prepoznali i podržali me u tome. 

Jesi li zadovoljan dosadašnjim rezultatima jer prva pjesma "Srce priznat neće" dobro je prošla kod publike i vrti se na radio postajama?

Velika je radost za glazbenika kada publika prepozna njegov rad i osjeti emociju. Pjesme se dugo biraju, traže, ali uglavnom je najdivniji osjećaj kada pjesma nađe tebe. Mislim da je tako bilo i s prvim singlom “Srce priznat neće”. Čim sam je čuo, znao sam da je to pjesma za mene. 

U novom spotu za pjesmu "Ako išta vrijedi" ponovno si surađivao sa svojom zaručnicom Nevenom Ristić koja je zadužena za scenarij i režiju spotova. Ovo je već treći spot na kojem surađujete. Kako ste došli na ideju da se poslovno povežete?

Moja Nevena je kao dobra pjesma koja me je pronašla. Slučajnost je da su nam profesije bliske, a kako se podržavamo u svemu, najdraže mi je prepustiti dio stvaranja, u ovom slučaju video spota, nekome tko te osjeća. Ona najbolje poznaje moj senzibilitet, što mogu, a što ne, u čemu se dobro osjećam a u čemu ne. Prije svega ona je umjetnik, a kada umjetnik umjetnika prepozna u radu, onda to zvuči kao dobar tim. 

Marko Vukes | Autor: Matija Jovanović Matija Jovanović

Je li teško održavati vezu na daljinu jer ti si ovdje, a ona u Beogradu?

To nas često pitaju. Mislim da duša ne poznaje kilometre.

Poznato je da gdje su glazbenici tu su i lijepe žene. Kakve su tvoje obožavateljice, imaš li problema s njima na nastupima?

Ne bih se složio da su samo oko glazbenika lijepe žene jer svaka žena nosi ljepotu u sebi. Do sad nisam imao “problema” s obožavateljicama, naprotiv, divne su. Moj posao je pjevati srcem I širiti ljubav od bine do publike. 

Marko Vukes | Autor: Matija Jovanović Matija Jovanović

Što je presudilo da se počneš baviti glazbom?

To je nešto skriveno u srcu.  I to “nešto” se samo od sebe jednog trena probudilo još u djetinjstvu.

Nastupao si na mnogim festivalima. Koji ti je najdraži i smatraš li da su dobri za promociju glazbenika?

Prvi festival se najbolje pamti. Imao sam 11.godina I pjevao sam pjesmu od Miše Kovača “Ostala si uvijek ista” na festivalu “Prvi pljesak Marije Gorice”. Sjećam se da sam jedva čekao izaći na pozornicu. Tada sam osvojio prvo mjesto, ali nagrade su manje važne, jer ovim poslom se treba baviti cijeli život. Bilo je kasnije još puno festivala i dakako da je to dobra podloga za promoviranje, ali ne garantira uspjeh. 

Koji su planovi za ljeto, kad možemo očekivati prvi album?

Za sada radim samo singlove, a već sljedeće godine kreću pripreme za album. Upravo pripremam u studiju jednu zanimljivu pjesmu koju ću premijerno izvesti na ovogodišnjem CMC festivalu u lipnju.

Neostvarena želja...

Nemam želja. Živim za danas.

 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?