Sezona je šljiva, stoga je pravo vrijeme da napravimo savršeni desert s ovim ukusnim voćem.
Šljive su idealno voće za kombinaciju s različitim vrstama tijesta, a mi vam donosimo recept za koji do sad sigurno niste čuli. Šljive u šlafroku ukusna je poslastica koju su nekad davno pripremale naše bake.
Iako priprema zahtijeva malo više vremena, vjerujte da će se trud isplatiti. U slast!
Sastojci:
- 1 kg šljiva
- 250 ml mlijeka
- 250 ml mineralne vode
- 500 g brašna
- 3 jaja
- 2 žlice šećera
- 1/2 žlice šećera u prahu
- 1/2 žlice vanilin šećera
- ulje
Postupak:
- Oprane šljive prepolovite i izvadite im koštice. Istucite jaja pa im dodajte mlijeko, mineralnu vodu i šećer. Dodajte brašno i zamijesite gusto tijesto.
- Zagrijte malo više ulja te komade šljiva pomoću vilice umačite u smjesu i stavljajte u ulje. Pržite dok ne porumene s obiju strana. Ocijedite šljive od masnoće na papirnatom ručniku.
- Prije posluživanja pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.