Uvijek smo u potrazi za jednostavnim i ukusnim receptima pa vam danas donosimo jedan baš takav za desert koji možete pripremiti ovaj vikend
Sastojci:
KORA:
- 5 jaja
- 5 žlica brašna
- 5 žlica šećera
- 2 žlice kakaa
SIRUP:
- 300 g šećera
- 250 ml vode
KREMA:
- 1 l mlijeka
- 2 vanilin šećera
- 16 žlica brašna
- 16 žlica šećera
- 250 g margarina
- ekstrakt limuna
GLAZURA:
- 100 g čokolade
- ulje
- mlijeko
Priprema:
Za početak, smiksajte sve navedene sastojke za biskvit (koru) i ulijte u lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite desetak minuta na 180 stupnjeva.
Za to vrijeme, priredite sirup. Stavite vodu i šećer da provriju pa prelijte biskvit dobivenom smjesom.
Od litre mlijeka za fil, oduzmite malo i pomiješajte u posudi s brašnom. Ostatak skuhajte zajedno sa šećerom. Kad provrije, dodajte brašno i vanilin šećer. Nakon što se to ohladi, dodajte limun i margarin i dobro izradite mikserom.
Glazuru priredite na način da čokoladu otopite zajedno s malo ulja i mlijeka.
Prelijte kolač i uživajte!
Originalni recept možete pronaći na coolinarici.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.