Jeste li znali da se tajna najsočnijih brownieja nalazi u tikvicama? Da, dobro ste pročitali, u tikvicama.
Njihov se blagi okus odlično slaže s ostalim namirnicima, poput cimeta ili čokolade, a istovremeno biskvitnom tijestu daju sočnost, punoću i rahlost.
Donosimo vam jednostavan recept za čokoladne brownieje s tikvicama čija vam priprema neće oduzeti puno vremena, a već će vas na prvi zalogaj oduševiti.
Sastojci:
- 110 g suncokretovog ulja
- 300 g šećera
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 250 g brašna
- 65 g nezaslađenog kakao praha
- 1 1/2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 3 šalice naribanih tikvica (ne cijedi ih!)
- 1 1/4 šalice naribane čokolade
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Kalup za pečenje premažite maslacem i obložite ga papirom za pečenje.
- U velikoj zdjeli miksajte ulje, šećer i vaniliju dok se potpuno ne sjedine.
- Dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. Miksajte dok se sastojci ne sjedine. Tijesto će u ovom trenutku biti vrlo suho.
- Ručno umiješajte naribane tikvice. Ostavite tijesto da se odmori pet minuta.
- Dodajte komade čokolade i opet promiješajte.
- Smjesu rasporedite u kalup i pecite 25-35 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suha.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.