Prvi 920 pregleda 07. lipnja 2023.

Sočni i ukusni čokoladni brownies - s tikvicama!

Canva

Jeste li znali da se tajna najsočnijih brownieja nalazi u tikvicama? Da, dobro ste pročitali, u tikvicama.

Njihov se blagi okus odlično slaže s ostalim namirnicima, poput cimeta ili čokolade, a istovremeno biskvitnom tijestu daju sočnost, punoću i rahlost.

Donosimo vam jednostavan recept za čokoladne brownieje s tikvicama čija vam priprema neće oduzeti puno vremena, a već će vas na prvi zalogaj oduševiti.

 | Autor: Canva Canva

Sastojci:

  • 110 g suncokretovog ulja
  • 300 g šećera
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 250 g brašna
  • 65 g nezaslađenog kakao praha
  • 1 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 3 šalice naribanih tikvica (ne cijedi ih!)
  • 1 1/4 šalice naribane čokolade

 | Autor: Canva Canva

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Kalup za pečenje premažite maslacem i obložite ga papirom za pečenje.
  3. U velikoj zdjeli miksajte ulje, šećer i vaniliju dok se potpuno ne sjedine.
  4. Dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. Miksajte dok se sastojci ne sjedine. Tijesto će u ovom trenutku biti vrlo suho.
  5. Ručno umiješajte naribane tikvice. Ostavite tijesto da se odmori pet minuta.
  6. Dodajte komade čokolade i opet promiješajte.
  7. Smjesu rasporedite u kalup i pecite 25-35 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suha.

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

Tvoja reakcija?