Prvi 2821 pregleda 27. srpnja 2024.

Sočno i ukusno: Rolada od kokosa i čokolade

Brzinsko izdanje rolade s kokosom i čokoladom

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 200 g tamne čokolade
  • 200 g maslaca
  • 130 g šećer kristala
  • 130 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 250 g Linolade kokos
  • 3 žlice mascarponea
  • kokosovo brašno
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Suzana (@ksuza83)

Priprema:

Maslac i čokoladu stavi na laganu vatru i, uz stalno miješanje, otopi. Jaja izmiksaj sa šećerom dok se šećer ne otopi. Jajima dodaj brašno i prašak za pecivo pa promiješaj. Na kraju dodaj i otopljenu čokoladu s maslacem i sve sjedni.

Biskvit stavi peći u pleh veličine 35 x 25 cm na otprilike pola sata (napravi test čačkalicom). Nemoj presušiti biskvit! Pečeni biskvit ostavi 10-ak minuta da se ohladi, a nakon toga ga izvadi i stavi u zdjelu. Biskvit "zgnječi" rukama ili kuhačom kako bih dobila kuglu nalik sirovom tijestu.

Ako biskvit ne možeš lijepo oblikovati, dodaj mu malo mlijeka. Kuglu biskvita stavi između dva masna papira ili prozirne folije i razvaljaj na veličinu 35x35 cm.

Na razvaljani biskvit stavi 250 g Linolade kokos i mascarponea, prethodno zajedno izmiješanih. Biskvit zarolaj u roladu (pomoću papira ili prozirne folije) i stavi u hladnjak na najmanje pola sata.

Nakon hlađenja roladu uvaljaj u kokos, reži na željenu debljinu i posluži.

Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro!

 

Tvoja reakcija?