Prvi 21 pregleda 10. siječnja 2025.

Sočno i voćno: Fini kruh s brusnicama i narančama

canva

Ovaj ukusni slatki kruh će vas oduševiti mirisom, izgledom i okusom

Sastojci:

  • 2 šalice brašna
  • šalica šećera
  • 1,5 žličica praška za pecivo
  • pola žličice soli
  • šalica sušenih brusnica
  • šalica svježih brusnica
  • pola šalice maslaca
  • 1 jaje
  • 3/4 šalice soka od naranče
  • žličica narančine korice

Priprema:

Zagrij pećnicu na 175 °C. Namaži kalup za kruh (veličine 23 x 13 cm) maslacem ili uljem kako se smjesa ne bi zalijepila.

U velikoj zdjeli pomiješaj brašno, šećer, prašak za pecivo, sol, sušene brusnice i svježe nasjeckane brusnice dok se ravnomjerno ne rasporede.

U manjoj zdjeli pomiješaj otopljeni maslac, jaje, svježi sok od naranče i naribanu narančinu koricu. Dobivenu smjesu ulij u zdjelu sa suhim sastojcima i lagano promiješaj dok se sve ne sjedini. Nemoj pretjerano miješati – smjesa smije imati sitne tragove brašna.

Ulij smjesu u pripremljeni kalup i izravnaj površinu. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici otprilike 1 sat, dok čačkalica ili drveni štapić zaboden u sredinu kruha ne izađe čist.

Pusti kruh da se hladi u kalupu 10 minuta, a zatim ga izvadi iz kalupa i potpuno ohladi na rešetki.

 

Tvoja reakcija?