Ovaj ukusni slatki kruh će vas oduševiti mirisom, izgledom i okusom
Sastojci:
- 2 šalice brašna
- šalica šećera
- 1,5 žličica praška za pecivo
- pola žličice soli
- šalica sušenih brusnica
- šalica svježih brusnica
- pola šalice maslaca
- 1 jaje
- 3/4 šalice soka od naranče
- žličica narančine korice
Priprema:
Zagrij pećnicu na 175 °C. Namaži kalup za kruh (veličine 23 x 13 cm) maslacem ili uljem kako se smjesa ne bi zalijepila.
U velikoj zdjeli pomiješaj brašno, šećer, prašak za pecivo, sol, sušene brusnice i svježe nasjeckane brusnice dok se ravnomjerno ne rasporede.
U manjoj zdjeli pomiješaj otopljeni maslac, jaje, svježi sok od naranče i naribanu narančinu koricu. Dobivenu smjesu ulij u zdjelu sa suhim sastojcima i lagano promiješaj dok se sve ne sjedini. Nemoj pretjerano miješati – smjesa smije imati sitne tragove brašna.
Ulij smjesu u pripremljeni kalup i izravnaj površinu. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici otprilike 1 sat, dok čačkalica ili drveni štapić zaboden u sredinu kruha ne izađe čist.
Pusti kruh da se hladi u kalupu 10 minuta, a zatim ga izvadi iz kalupa i potpuno ohladi na rešetki.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.