Prvi 3421 pregleda 04. svibnja 2019.

Spavanje u hladnoj sobi je dobro za zdravlje, evo zašto

unsplash/ilustracija

Ako je u sobi hladno, lakše ćeš zaspati, a uz to je i dobro za zdravlje

Voliš kad je hladnije i obožavaš spavati u hladnoj sobi, jer nikako drugačije ni ne možeš zaspati? Imamo dobre vijesti. Znanstvenici kažu kako je to zapravo dobro za zdravlje. Evo zašto je spavanje u hladnoj sobi preporučljivije od spavanja u (pre)toploj.

via GIPHY

UBRZAVA PROCES TIJEKOM KOJEG TONEMO U SAN

Temperatura tijela se spušta taman prije no zaspeš. Sasvim logično, ako je u sobi hladno - prije ćeš doći do te temperature i samim time brže zaspati.

UBRZAVA METABOLIZAM

via GIPHY

Spavanje u hladnoj sobi aktivira smeđe masno tkivo i osjetljivost tijela na inzulin i tako smanjuje rizik od bolesti, tvrde znanstvenici.

POMAŽE KOD NESANICE

Istraživanja su pokazala da spavanje u hladnijim prostorijama pomaže u borbi s nesanicom. Osobe koje pate od nesanice često imaju visoku temperaturu tijela u odnosu na one koji od tog problema ne pate. Boravak u hladnoj sobi snižava temperaturu tijela i omogućuje da brže zaspimo, piše Seventeen.

via GIPHY

Naravno, to ne znači da se trebaš smrzavati ili spavati pod jakom klimom tijekom ljeta, već pronaći temperaturu koja ti najbolje odgovara.

via GIPHY

POGLEDAJ NOVU EPIZODU PRANK'DA:

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    Ma da??